زمان مطالعه: 2 دقیقه
پرورش کودکان باهوش

پرورش کودکان باهوش

آرزوی هر پدر و مادری این است که فرزندانی سالم و باهوش داشته باشند ! توصیه هایی که در ادامه این مقاله خواهید...

آرزوی هر پدر و مادری این است که فرزندانی سالم و باهوش داشته باشند ! توصیه هایی که در ادامه این مقاله خواهید خواند شما را در داشتن فرزندانی باهوش یاری میکند .

 

1- توانایی‌ها و استعدادهای کودک خود را بشناسید و با استفاده از نظر کارشناسان این استعدادها را در جهت درست پرورش دهید. 2- برای برنامه‌ریزی‌های آموزشی فقط به بهره‌هوشی به‌دست آمده از آزمون‌های هوشی اکتفا نکنید. توانایی‌های جسمی، رشد هیجانی و احساسی کودک خود را نیز درنظر بگیرید. قرار نیست کودک جدا از جامعه و تک بعدی رشد کند. میزان موفقیت کودک شما در زندگی اجتماعی، شغلی و تحصیلی آینده، به سلامت روانی او و توانایی برقراری ارتباط با دیگران، توانایی مدیریت هیجان‌ها و حل مسایل بستگی دارد نه فقط به بهره‌هوشی او. 3- کودکانی که از نظر جسمی و مهارت‌های حرکتی یا از نظر هیجانی و ارتباطات اجتماعی ضعیف‌تر از همسالان خود هستند، نباید به صرف اینکه نمره هوشی بالا دارند، جهشی درس بخوانند و به کلاس‌های گروه سنی بالاتر بروند، چون ممکن است با آن رده سنی نتوانند ارتباط مناسبی برقرار کنند یا از طرف آنان مورد اذیت و آزار فیزیکی و هیجانی قرار بگیرند. 4- اگر کودک شما باهوش است، محکوم به این نیست که همیشه در بالاترین سطح توانایی و استعداد عمل کند و همیشه رفتارهای عاقلانه داشته باشد، او نیز نیاز دارد مانند تمام همسالانش بازی کند، لذت ببرد و احساساتش را بروز دهد. 5- مراقب باشید آموزش و پرورش استعدادها و توانایی‌های کودک به قیمت منزوی‌شدن و دور ماندن او از اجتماع تمام نشود. زیرا او در همین اجتماع باید توانایی‌هایش را بروز بدهد و هم خودش و هم جامعه از توانمندی‌هایش استفاده کنند. 6- فرصت‌هایی را برای آموزش کودک و بروز خلاقیت و کنجکاوی او فراهم کنید. وسایل و اسباب بازی‌های متناسب که باعث تحریک حسی ـ حرکتی، تقویت مهارت‌های فکری و تقویت خلاقیت کودک و با افزایش سن کودک، بازی‌کردن با آنها پیچیده‌تر می‌شود، می‌تواند مفید باشد. رفتن به فضاهای آموزشی ـ تفریحی علاوه بر اینکه برای کودک آموزنده است، باعث تفریح، سرگرمی و گذراندن اوقات خوش و لذت‌بخش در کنار دوستان و پدر و مادر می‌شود. 7- برای کودک کتاب بخوانید و او را به خواندن تشویق کنید. خودتان می‌توانید یک الگو برای کودک باشید. عشق به مطالعه را در کودک پرورش دهید. 8- تماشای برنامه‌های تلویزیون را برای کودک محدود کنید. نباید تماشای تلویزیون جایگزین برنامه کتابخوانی، بازی و کاوش در فضای باز شود. 9- مدرسه، کلاس و محل آموزش کودک را از سایر کودکان جدا نکنید بلکه برنامه‌هایی فراتر از برنامه کلاسی‌اش برای او تدارک ببینید. کودکان تیزهوش و با استعداد، به برنامه‌ها و خدمات آموزشی فراتر از آنچه در مدارس عادی ارائه می‌شود، نیاز دارند. 10- در مورد مدرسه، کلاس‌ها و برنامه آموزشی کودک اطلاعات کسب کنید و بر انجام تکالیف مدرسه او نظارت و انجام آنها را با تشویق همراه کنید. 11- کودک تیزهوش در درجه اول کودکی خردسال است با نیازها و مسایل خاص خودش؛ تیزهوشی ویژگی درجه دوم اوست. 12- از کودکان فقط به عنوان وسیله‌ای برای رسیدن به اهداف متعالی خود و برآورده‌کردن آرزوهایتان استفاده نکنید. - منبع : سلامت

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «پرورش کودکان باهوش» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
: برای دریافت مشاوره درباره پرورش کودکان باهوش فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.