
24 آبان ، روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار
روز بیست و چهارم آبان ماه، آغاز هفته کتاب و کتاب خوانی است. در این هفته، با اجرای برنامه هایی که به وزش نسیم معرفت از سوی دریای کتاب و معانی ناب به سمت اندیشه همگان می انجامد، می کوشیم تا به تقویت فرهنگ مطالعه و گسترش سطح آگاهی های عمومی مدد رسانیم.
کتاب، دروازه ای به سوی جهان گسترده دانش و معرفت است و ارائه کتاب های خوب، یکی از بهترین ابزارها برای به کمال رساندن انسان هاست و کسی که در این دنیای زیبا به زندگانی می پردازد، نمی تواند با دنیای کتاب بی ارتباط باشد.

مطالعه، غذای روح و درمان بیماری های فکری است. کتاب، معلمی ساده و صمیمی و همیشه در دسترس است که بی ادعا و بدون تکلف و منّت، آنچه دارد در اختیار ما می گذارد. مطالعه، با نیّت خالص، عبادتی بزرگ است.
لحظه ای نشستن در کتابخانه، حضور در محضر اندیشمندان قرون و فرزانگان زمان است. کتابخانه، معبد اهل علم و محراب پاک دانشجویی و علم آموزی است. هرکه از کتاب و مطالعه بیگانه است، غریب و بی مونس است.
یکی از اشعار زیبایی که همه ما در دوران دبستان ان را خوانده و یا شنیده ایم شعر "من یار مهربانم" از استاد مرحوم عباس یمینی شریف می باشد. این شعر رد وصف کتاب نگاشته شده است و نشان دهنده اهمیت کتاب خوانی در سن پایین است و گنجاندن این شعر در کتاب دوم دبستان گواه این اهمیت بالا می باشد.

عباس یمینی شریف در سال 1298 درتهران متولد و 28 آذر 1368در گذشت. وی بیش از 50 کتاب شعر وداستان برای کودکان ونوجوانان تالیف کرد و در راه اندازی چندین نشریه ویژه کودکان و نوجوانان سهمی عمده و جدی داشت.
در سال ،1323 به پیشنهاد ابراهیم بنی احمد و به سردبیری یمینی شریف نخستین شماره مجله بازی کودکان انتشار یافت. در سال 1324 و پس از آن اشعار او در کتابت های درس کلاس در اول و دوم و سوم کلیه دبستان ها وارد شد.کتاب کلاس اول ابتدایی تألیف او به کتاب «دارا» و «آذر» معروف است که سال ها نخستین کتاب آموزشی کودکان ایران بود.

شعر من یار مهربانم:
من یار مهربانم دانا و خوش زبانم
گویم سخن فراوان با آن که بی زبانم
پندت دهم فراوان من یار پند دانم
من دوستی هنرمند با سود و بی زیانم
از من مباش غافل من یار پند دانم