زمان مطالعه: 10 دقیقه
آشنایی با کشور استرالیا

آشنایی با کشور استرالیا

نام: استرالیا  پایتخت: کانبرا  زبان رسمی: انگلیسی نوع حکومت: دموکراتیک،فرمانداری کل (وابسته به...

 

نام: استرالیا 

پایتخت: کانبرا 

زبان رسمی: انگلیسی

نوع حکومت: دموکراتیک،فرمانداری کل (وابسته به انگلیس)

واحد پول: دلار استرالیا Daily Exchange Rates

مذهب: انگلیکن (26%) کاتولیک رومی (26%) کلیسای متحد در استرالیا (8%) ارتودوکس.

امید طول عمر: 75/7 سال

رشد سالانه جمعیت: 9/0 درصد

جمعیت: 19,913,144 (July 2004 est.) نفر

 

جغرافیای کشور استرالیا

استرالیا یا اقیانوسیه با 6/7 میلیون کیلومتر مربع مساحت، کوچک‌ترین قاره جهان به حساب می‌آید. استرالیا سرزمینی تقریباً هموار است. ناحیه غربی آن را فلات غربی استرالیا و شرق آن را رشته کوههای جداکننده تشکیل می‌دهد و بین این دو، سرزمین پست و همواری قرار گرفته که بیشتر آن خشک و خالی از سکنه‌است. بلندترین نقطه استرالیا قله‌ای در کوهستان برفی است که 2228 متر ارتفاع دارد و پست ترین نقطه آن 15- متر است که در دریاچه اِیر قرار دارد. بلندترین رودخانه استرالیا رود دارلینگ است که بیش از دو هزار و هفتصد ک. م. طول دارد. این رود با پیوستن به رود مورای که دومین رود بزرگ استرالیاست در نهایت در جنوب ویکتوریا به اقیانوس منجمد جنوبی می‌ریزد.استرالیا که همچون جزیره‌ای بزرگ در اقیانوس آرام واقع شده، از نظر زمین‌شناسی کهنترین خشکی جهان به شمار می‌آید. استرالیا اقیانوس آرام جنوبی را از اقیانوس هند جدا می‌کند. درازای سرزمین اصلی از شمال تا جنوب 3135 کیلومتر و پهنای آن از شرق به غرب 3782 کیلومتر است. استرالیا 25٬760 کیلومتر مرز دارد که تماماً مرز آبی است.یک کوآلا و اکالیپتوس بخشی از نماد محیط زیست استرالیا است.کشور استرالیا با داشتن 755 گونه متنوع‌ترین کشور در دنیا از لحاظ زیست‌بوم است.

 رودهای مهم: متریس، دارلینگ، لاکلن، فلیندرز، دیامانتینا، اشبرتن، فیتز روی.

بلندتری نقطه: فله کازیاسکو، 2230 متر.

 آب و هوا: آب و وای شمال استوایی است با تابستانهای مرطوب (ژانویه تا مارس) و زمستاندهای خشک. ساحل شمالی استرالیای غربی و سرزمین شمالی درمعرض بادهای موسمی تابستانی قرار دارند. ساحل کوئینزلند که گردبادهای استوایی در آن روی می‌دهد، با بیش از 2500 میلیمتر بازان نزدیک کرنز، سنگین‌ترین میزان بارندگی را دارد. مناطق مرکزی فوق العادده گرم و خشک است – بیش از یک سوم استرالیا میزان بارندگی کمتر از 255 میلیمتر در سال را داراست. حاشیه‌های ساحلی جنوب دارای آب و هوای معتدل یا نیمه استوایی و تابستانهای داغ یا گرم و زمستانهای معتدل است. بارش برف زمستانی در زمینهای بلتد جنوب شرقی و تاسمانی متداول است.

شهرهای مهم: سیدنی ، ملبورن ، بریزبنژ ، پرت ، آدلید , نیوکاسل ، گولدکوست ، ولون گانگ ، هوبارت ، جلانگ، تاونزویل ، لانستان ، کرنز ، بلارت ،داروین ، بندیگو 

مساحت: 7,686,850 کیلو متر مربع 

خط ساحلی: خط ساحلی ندارد 

مختصات جغرافیایی: 27 درجه جنوبی و 133 درجه شرقی 

 

 

حکومت استرالیا

پارلمان فدرال متشکل است از دو مجلس که با رأی اجباری تمامی افراد بالغ انتخاب می‌شود. مجلس سنا دارای 76 عضو است که با تعیین تعداد نمایندگان به نسبت جمعیت هر منطقه انتخاب می‌شوند , 12 سناتور از هر ایالت برای مدت شش سال و 2 سناتور ا زهر دو «سرزمین» برای مدت سه سال انتخاب میشوند.. مجلس نمایندگان با 148 عضو برای دوره سه ساله انتخاب می‌شود. نخست وزیر را که دارای پشتیبانی اکثریت در مجلس نمایندگان است، فرماندار کل انتصاب می‌کند. ملکه بریتانیا حکمران استرالیا نیز هست و فرماندار کل نمانیده وی در این کشور است. نخست وزیر ،‌رئیس شورای اجرایی فدرال (یا کابینه) است که به پارلمان پاسخگوست. هر ایالت دارای دولت خود است.

احزاب سیاسی عمده عبارتند از :

• حزب کارکر استرالیا، دموکراتهای استرالیا (لیبرال)

• حزب لیبرال استرالیا (محافظه کار)

• حزب ملی استرالیا (محافظه کار)

 ایالات و سرزمینها نام سرزمین مساحت(کیلومتر مربع) مرکز استرالیای جنوبی 98,400 آدلید استرالیای غربی 2,525,500 پرت تاسمانی 67,800 هوبارت کوئینزلند 1,77,200 بریزبن ویکتوریا 227,600 ملبورن ویلز جدید جنوبی 801,600 سیدنی سرزمین شمالی 1,346,200 داروین سرزمین مرکز استرالیا 2,400 کانبرا  سرزمینهای برون مرزی استرالیا نام سرزمین مساحت(کیلومتر مربع) موقعیت جزایر اشمور و کارتیه 5 به ترتیب با فواصل 850 و 790 کیلومتر در غرب داروین، در دریای تیمور قرار دارد. جزایر کوکوس (کیلینگ) 14 در حدود 2768 کیلومتری شمال غربی پرت در اقیانوس هند جای دارد.این سرزمین متشکل از 27 جزیره است. مرکز: بانتام ویلج (در جزیره هوم). جزایر هرد و مک دونالد 135 در جنوب شرقی جزایرکرگلن و حدود 4023 کیلومتری جنوب غرب فرمنتل در جنوب اقیانوس هند قرار دارد. مرکز: فلاینگ فیش کوو. جزیره نورفک 5/34 در 1676 کیلومتری سیدنی و 643 کیلومتری زلاندنو در جنوب غربی اقیانوس آرام قرار دارد. مرکز: کینگستون سرزمین جزایر دریای مرجان 8 کیلومتر مربع زمین, در حوضه‌ای دریایی بامساحت000/780 کیلومتر مربع در شرق کوئینزلند، بین گریت بریر ریف (آبسنگ بزرگ مرجانی) و 157 درجه و 10 دقیقه شرق قرار دارد.

عضویت: سازمان ملل متحد، جامعه کشورهای مشترک المنافع، پیمان امنیت اقیانوس آرام، سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، جامعه کشورهای جنوب اقیانوس آرام. 

 

اقتصاد استرالیا

از زمان جنگ جهانی دوم،‌ اقتصاد استرالیا تحت الشعاع استخراج معدن بوده است و اکنون مواد معدنی بیش از 30% صادرات کشور را به خود اختصاص می‌دهد. استرالیا ذخایر بزرگی از زغال سنگ، نفت و گاز طبیعی، اورانیوم، سنگ آهن، مس، نیکل، بوکسیت ،‌طلا و الماس دارد. صنایع تولیدی و آماده سازی عمدتا بر اساس این منابع استوار است: آهن و فولاد، ساختمان سازی،‌پالایش نفت و مواد پتروشیمی، تولید وسایل نقلیه و مهندسی. صنایع غذایی و منسوجات بر اساس کشاورزی و دامداری است. اتکای استرالیا به بخش کشاورزی و دامداری بسیار کاهش یافت است و در 1990 دولت برنامه‌هایی را برای کاهش تعداد گوسفند اعلام کرد. با این حال، این کشور هنوز بزرگترین تولید کننده پشم است. منابع عمده شامل گوسفند، گاو، غلات (به ویژه گندم)، شکر (در کوئنزلند) و میوه است. بخش قوی تجاری، شامل بانکهاو بنگاه‌های مالی به تنوع اقتصادی می‌افزاید.

 

مردم استرالیا

جمعیت استرالیا به سرشماری ژوئیه 2008 20٬007٬310 نفر بوده‌است. و با تراکم نسبی 6/2 نفر در هر کیلومتر مربع، یکی از پایین‌ترین ارقام میزان تراکم در جهان را دارا می‌باشد. کرانه جنوب شرق این کشور تراکم جمعیتی بیشتری نسبت به سایر نقاط دارد. یک سوم جمعیت کشور در ایالت نیو ساوت ولز و یک چهارم دیگر در ایالت ویکتوریا به سر می‌برند. میانگین نرخ رشد جمعیت در سال 1/221 است و تقریباً در هر دو دقیقه یک نوزاد جدید در این کشور متولد می‌شود.بومیان استرالیا حدود نیم میلیون نفر تخمین زده شده‌اند که دو و نیم درصد جمعیت کل کشور را تشکیل می‌دهند .سرزمین استرالیا از دهها هزار سال پیش، زیستگاه گروه‌هایی از انسان‌ها بوده‌است. بومیان استرالیا که با نام Aboriginals شناخته می‌شوند ساکنان قدیمی استرالیا هستند. گمان می‌رود اجداد این افراد در حدود چهل هزار سال پیش از جنوب آسیا به این مکان مهاجرت کرده باشند. از جمعیت بومیان استرالیا به تدریج کاسته شده و امروزه بومیان، بخش کوچکی از جمعیت استرالیا را تشکیل می‌دهند. مردمان این کشور، گروه‌های مختلفی از اروپاییان می‌باشند که بیشتر شامل انگلیسی‌ها و اسکاتلندی‌ها، ایرلندی‌ها، ایتالیایی‌ها، هلندی‌ها، یونانی‌ها و پرتغالی‌ها می‌شوند. از دیگر نژادها می‌توان چینی‌ها، ویتنامی‌ها، هندی‌ها، لبنانی‌ها، ترکها، ایرانیان و افغانها و سودانی‌ها را نام برد.تا پیش از ورود اروپاییان به استرالیا، مردمان بومی این سرزمین از آیین دیرینه و بدوی خود پیروی می‌کردند، ولی امروزه برخی از این بومیان به مسیحیت گرویده‌اند. مسیحیت را اروپاییان به استرالیا آوردند و با آغاز مهاجرت به این سرزمین فرقه‌های گوناگون مسیحیت، در آنجا به فعالیت پرداختند. در سده بیستم، با مهاجرت شمار اندکی از آسیایی‌ها از چین، آسیای جنوب شرقی، هند و خاور میانه، آیین‌ها و ادیان بودایی، اسلام، یهودی و بهائی به آن راه یافتند. در استرالیا دین از حکومت جدا بوده و طبق قانون، دین و مذهب آزاد بوده و هر کس می‌تواند آئینهای ویژه دینی خود را آزادانه پیگیری کند. در سال 2001، بیش از 70٪ استرالیایی‌ها خود را مسیحی معرفی کرده‌اند و بیش از 15٪ نیز پیرو هیچ آئینی نبوده‌اند. بودیسم و اسلام نیز هر یک با کمتر از دو درصد، در رده‌های بعدی قرار داشته‌اند .

 

تاریخ استرالیا

بر پایه ی شواهد به جای مانده، حدود چهل و دو هزار سال قبل گروهی از مردمان شکارچی جنوب آسیا، برای یافتن غذا و شکار حیوانات، اندک اندک شروع به مهاجرت به سرزمین‌های جنوبی تر نمودند و از راه جزیره‌ها و کانال‌هایی که آسیا را به شمال استرالیا وارد می‌کند به شمال کوئینزلند وارد شدند و سپس با پراکنده شدن در سراسر استرالیا، قبایل مختلف بومیان استرالیا را پای نهادند. این مردمان، ده‌ها هزار سال بدون ارتباط با سایر مناطق دنیا در این سرزمین زیسته‌اند.نخستین بار هلندیها در سال 1606 میلادی شبه جزیزه کیپ یورک (Cape York Peninsula) در شمال کوئینزلند را اکتشاف کردند و در دهه‌های بعد، بیشتر مناطق شمالی و غربی استرالیا را مشاهده و ثبت نمودند. آبل تاسمان هلندی نام این سرزمین را هلند نو[ گذاشت. هلندیها خود علاقه چندانی به سکونت در هلندنو نشان ندادند و این سرزمین تا چندین دهه بعد دست نخورده باقی‌ماند.

در سال 1770 م. کاپیتان جیمز کوک دریانورد بریتانیایی، نواحی اطراف سیدنی در شرق استرالیا را اکتشاف و ثبت کرد. کاپیتان آرتور فیلیپ در 18 ژوئیه 1788 با یازده کشتی و 1350 مسافر به حدود سیدنی رسید و ضمن اعلام این منطقه با نام نیو ساوت ولز به عنوان یکی از مستعمره‌های بریتانیا، خود به فرمانداری آن برگزیده شد. بریتانیایی‌ها در دید اول به استرالیا به عنوان سرزمینی دوردست و خشک برای تبعید محکومین و زندانیان نگاه می‌کردند. به همین دلیل بیشتر مسافران اولیه، به اجبار به منطقه ولز جنوبی جدید آمدند. اما ساکنان دیگر ایالتها اغلب به اختیار خود به سرزمین جدید مهاجرت کردند.در سال 1900 میلادی، ملکه ویکتوریا طی قانونی به استرالیا استقلال سیاسی اعطا کرد. استقلال کشور استرالیا بطور رسمی در روز اول ژانویه 1901 اعلام شد و از این به بعد استرالیا به عنوان یک قلمرو همسود یا سرزمینی با حکومت مستقل اما در زمره کشورهای تحت حمایت بریتانیا در آمد. استرالیایی‌ها از این روز به عنوان روز ملّی خود یاد می‌کنند.از سال 1901 تا سال 1927 که کانبرا ساخته شد، فدراسیون استرالیا، ملبورن را پایتخت موقت کشور قلمداد می‌کرد.

این کشور در جنگ جهانی اول به عنوان حامی بریتانیا جنگید و «ارتش مشترک استرالیا و نیوزلند» یا به اختصار آنزاک در نبرد گالیپولی در ترکیه امروزی شرکت کرد. در مجموع بیش از شصت هزار استرالیایی در خلال جنگ جهانی اول کشته شدند[6]. در جنگ جهانی دوم مناطقی از شمال و شرق این کشور توسط ژاپنی‌ها بمباران شد و نیروهای آمریکایی در این کشور پیاده شدند. اما استرالیا از صدمات این جنگ به کنار ماند. طی قانونی در سال 1986 استرالیا به طور رسمی دخالت پادشاهی متحده را در امور سیاسی و نظامی این کشور خاتمه داد، استرالیایی‌ها در 6 نوامبر 1999 با رأی اکثریت (82% آرا) رأی به تحت قیمومیت ملکه بودن دادند وهمچنان ملکهٔ انگلیس برایشان «فرماندار کل» تعین کند.

 

جاذبه های گردشگری استرالیا

 هیجان دوست ها و آنهایی که از زندگی معمولی بیزار هستند حتما دوست دارند مکان های جدید و تفریحات تازه را کشف و تجربه کنند. برای این منظور هم بی شک باید از شهری به شهر دیگر یا از کشوری به کشور دیگر بروند. اگر روزی مقصد شما به سمت قاره استرالیا بود، باید بدانید کارهای جالبی می توانید در آنجا انجام دهید که اختصاصی برای همان قاره است.

پرش از بالای برج بسیار بلند --> مکان: آکلند

هیجان دوست ها باید یک بار پرش از بالای برج 192 متری را امتحان کنند. برج آسمان در آکلند در نیوزیلند قرار دارد. پریدن از بالای این برج به سمت زمین آخر هیجان و ترس است. تصور کنید به هیچ چیز وصل نیستید فقط با یک کابل محکم قرار است 192 متر را با سرعت باد به سمت زمین سقوط کنید. برعکس بانجی جامپینگ، سرو ته به سمت زمین نمی آیید. افرادی که آب را بیشتر از هوا دوست دارند، می توانند در همین شهر آکلند موج سواری را تجربه کنند و لذت ببرند.

کشف زندگی شبانه مرغ کیوی--> مکان: ولینگتون

ده دقیقه بیرون از شهر ولینگتون، منطقه حفاظت شده زیلاندیا قرار دارد. در این منطقه با مساحتی حدود یک مایل مربع از صدها گونه پرنده، خزنده، حشره کمیاب محافظت می شود. شب های این جنگل بسیار هیجان انگیز و جالب توجه است. انواع کرم های شب‌تاب، طوی و حتی مرغ کیوی شب ها به دنبال غذا می روند.

اوج گرفتن در میانه زمین--> مکان: کوئینزتاون

می توانید سوار بر هلی کوپتر ساعت ها بر فراز کوه های میستی و جنگل های سرسبز پرواز و مکان های متعددی را تماشا کنید. در سفر هوایی از محل کوئینزتاون می توانید کوهستان آلفرد، برج اوتانک و دیگر مکان های مشهور منطقه را از بالا ببینید و لذت ببرید.

 

پل نوردی--> مکان: سیدنی

پل سیدنی، بزرگ ترین پل فلزی و خمیده دنیا است که در ارتفاع 134 متری از سطح خلیج قرار دارد. در سال 2012 میلادی، جشن 80 سالگی این پل برگزار شد. برای تفریح می توانید هنگام غروب از بلندترین بخش این پل بالا بروید و نمای 360 درجه از سالن اپرای سیدنی و آب های مواج خلیج داشته باشید.

زیرآبی در کنار صخره های مرجانی--> مکان: کِرنز

مکان طبیعی بسیار زیبا و سایت جهانی یونسکو، ترکیبی از 3 هزار صخره مرجانی است. کرنز یکی از بهترین مناطق برای زیر آبی رفتن و تماشای این مرجان ها است. با قایق های دو بدنه کاتامران به سمت Agincourt بروید تا زیباترین صخره های مرجانی، آب های بسیار زلال و زندگی جذاب زیر آب را تماشا کنید.

بغل کردن کوآلا--> مکان: بریزبن

بریزبن یکی از مشهورترین مکان ها برای تفریح و مسافرت در استرالیا است. دلیل آن نیز تفرج‌گاه طبیعی و زیبای منطقه است. در منطقه محافظت شده کوآلاها می توانید آنها را از نزدیک مشاهده و لمس کنید. همچنین می توانید به کانگروها یا لوری کیت ها غذا بدهید و مارها بزرگ را در دست بگیرید.

درک هنر--> مکان: ملبورن

گالری بین المللی ویکتوریا، قدیمی ترین گالری عمومی استرالیا و خانه بزرگ ترین مجموعه هنرهای استرالیایی در دنیا است. از مجسمه های بومی و ساکنان اولیه استرالیا گرفته تا اینستال های فراواقعی ران میوئک را می توان در این گالری دید.

 

خوابیدن در اقیانوس جنوبی--> مکان: تاهیتی

جزیره فرانسوی پولی‌نزی یکی از بهترین مکان های گردشگری برای ماه عسل های گران قیمت و خاص و ریلکس کردن است. استراحت در ویلاهای شناور روی آب در تاهیتی بسیار خاص و لذت بخش است. هنگام بیدار شدن در این ویلاها می توانید منظره زیبای طلوع آفتاب را بر فراز اقیانوس آرام تماشا کنید.

صید ماهی های بزرگ--> مکان: جزایر کوک

این جزایر میان هاوایی و نیوزیلند قرار دارند و بسیار بکر و دست نخورده هستند. در این جزایر می توان بزرگ ترین ماهی های دنیا را صید کرد. برای این مقصود باید از راروتونگا – پایتخت و مرکز فرهنگی جزایر – روانه شوید و ماهی های بزرگ را جست‌وجو کنید. برای لمس مناطق دست نخورده می توانید به Tapuaetai، منطقه ای در دریاچه مرجانی دست نخورده بروید.

شنا با لاک پشت ها--> مکان: ساموئا

درست است شاید با خود بگویید می توانید در آکواریوم های بزرگ کشورهای مختلف در کنار لاک پشت ها شنا کنید. اما لاک پشت های ساموئا فرق دارند. این لاک پشت ها در سواحل این منطقه زندگی می کنند و ساکنین بومی دریاچه های اطراف به حساب می آیند.

نظر خود را درباره «آشنایی با کشور استرالیا» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
ارزیابی مهاجرت
: برای دریافت مشاوره درباره آشنایی با کشور استرالیا فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.