زمان مطالعه: 3 دقیقه
کاربردهای فناوری هوش مصنوعی

کاربردهای فناوری هوش مصنوعی

تعریف هوش مصنوعیهوش مصنوعی راهوش مصنوعی تکنیکی‌ برای خلق کردن ماشین‌هایی‌ است که قادر به فکر کردن...

تعریف هوش مصنوعی

هوش مصنوعی راهوش مصنوعی تکنیکی‌ برای خلق کردن ماشین‌هایی‌ است که قادر به فکر کردن بدون نیاز به انسان‌ها می‌‌باشند. هوش مصنوعی بطور خلاصه ترکیبی‌ از علوم کامپیوتر، فیزیولوژی و فلسفه است. این شاخه از علوم بسیار گسترده و متنوع است و از موضوعات و رشته‌های مختلف علوم و فناوری، مانند مکانیزم ساده در ماشین‌ها شروع شده و به سیستم‌های بسیار خبره ختم می‌‌شود. هدف هوش مصنوعی به طور کلی‌ ساخت ماشینی است که بتواند فکر کند.با آسمونی در این بخش همراه باشید.

تاریخچه هوش مصنوعی

علم هوش مصنوعی,علمی است کاملا جوان.شاید بتوان شروع ان را از سال 1950 دانست زمانی که الن تورینگ مقاله خود را در مورد چگونگی ساخت ماسین هوشمند منتشر کرد.این روش بیشتر شبیه یک بازی بود.از جمله دانشمندانی که در زمینه هوش مصنوعی فعالیت داشتند و ان را گسترش دادند می توان به الن تورینگ,جان مک کارتی,ماروین مینسکی و ... اشاره کرد.

کاربرد هوش مصنوعی در زندگی انسان

هوش مصنوعی تنها به روبات ها,بازی شطرنج,فیلم های تخیلی و ... محدود نمی شود بلکه امروزه توانسته در مسایل بسیاری همچون پردازش زبان طبیعی,سیستم های خبره,سیستم های عصبی,بینایی ماشین,...گام بردارد و موفقیت های بسیاری کسب کند. امروزه در هر علمی می توان رد پایی از هوش مصنوعی و کاربرد های ان پیدا کرد,از جمله پزشکی,هوا فضا,تسلیحات نظامی,تشخیص صدا و گفتار,و.. بسیاری از علوم مختلف دیگر.حال نمونه های از کابرد هوش مصنوعی را در علوم دیگر بررسی میکنیم:

1- شبکه های عصبی (NEURAL NETWORKING)
این شبکه ها از طریق الگو سازی بر اساس ذهن انسان انجام می شوند و در زمینه های متفاوتی چون پردازش تصویر,تشخیص متون,سیستم های کنترلی,روباتیک و غیره استفاده می شود.

2- پردازش زبان طبیعی (NATURAL LANGUAGE PROCESSING)
در این محدوده بر روی سیستم ها برای فهم زبان انسان برنامه ریزی می کنند.

3- روباتیک (ROBOTICS)
کار متخصصان هوش مصنوعی در حیطه طراحی رباتیک و ربات ها هوشمندی است که دارای قابلیت های دیدن,شنیدن,عکس العمل نشان دادن به محرک های محیطی باشند.

4- انجام مسابقات(GAME PLAYING)
در این شاخه سیستمهای کامپیوتری برای شرکن در مسابقاتی مانند شطرنج یا فوتبال.. آماده می شوند.

5- سیستم های خبره
در این شاخه سیستم ها برای تصمیم گیری در شرایط شبیه به زندگی ما طراحی می شوند. برای مثال می توان از سیسنم های تشخیص بیماری نام برد.در این سیستم ها اطلاعات چند متخصص به همراه اطلاعات و وضعیت مراجع کننده به سیستم داده می شود,سپس کامپیوتر با پرسش سوالاتی از مراجعه کننده و رفع ابهام در اطلاعات ورودی خود,وضعیت بیمار را با اطلاعات ذخیره شده تطبیق میدهد و بیماری فرد را تشخیص می دهد.هر چند این سیستم ها خبره هستند اما تنها از اطلاعاتی که متخصص به انها داده است استفاده می کنند.

6- یادگیری ماشین(MACHIN LEARNING)
برای نزدیک شدن ماشین به هوشمندی انسان,ماشین باید داری قدرت یادگیری باشد و بتواند کارکرد خود را اصلاح کند و قابلیت خود را بالا ببرد.به عبارت دیگر ماشین باید بتواند برنامه,ساختار و یا داده هایش را بر اساس ورودی ها و یا در پاسخ به اطلاعات خروجی به نحو مناسبی تغییر دهد و یا به عبارت دیگر دارای قدرت تجزیه و تحلیل باشد.

7- استراتژی تکاملی الگویتم ژنتیک(EVOLUTIONARY ALGORITHMS)
در این زمینه بیشتر به هوشمندی هایی غیر از هوشمندی انسان توجه می شود.در واقع این گرایش سعی دارد مسایل بهینه سازی را با استفاده از روش های موجود در طبیعت حل کند. برای مثال روش دستیابی به از طریق کوتاه ترین راه توسط مورچه ها,نمونه از هوشمندی بیولوژیک است.

8- تشخیص گفتار(SPEECH RECOGNITIOM)
اینگونه سیستم ها معمولا به عنوان ابزارهای بیومتریک و تشخیص هویت از طریق صدا در مکان هایی مثل فرودگاه,ازمایشگاه ها و .. استفاده میشود. همچنین برای ایجاد امنیت و کنترل ورود و خروج هم می توان از ان استفاده کرد.

9- بینایی ماشین (MACHINE VISION)
هدف این شاخه شبیه سازی سیستم بینایی انسان است.در این حیطه رد گیری و تعقیب حرکات چشم یکی از موارد جذاب و پرطرفدار در بین متخصصان هوش مصنوعی است.در مورد مثال های دیگر از بینایی ماشین میتوان به موارد ذیل اشاره کرد: تعقیب حرکات شخصی خاص در بین جمعیت,بررسی افراد مشکوک از طریق حرکات چشم,ایجاد ارتباط بین معلولین جسمی و حرکتی از طریق فرامین چشمی و حرکت های چشم با کامپیوتر,کنترل نا محسوس و ایجاد نظم در ترافیک ها جاده ای...

کاربرد های هوش مصنوعی در کشاورزی

کاربرد های هوش مصنوعی در کشاورزی موارد متنوعی از جمله نقشه برداری از سطح زمین,استخراج اطلاعات کشاورزی,وضعیت ابی و زراعی زمین,وضعیت مراتع...همچنین یکی از پرکاربرد ترین استفاده های هوش مصنوعی در کشاورزی خود کار سازی سیستم های کاشت,داشت و برداشت و عرضه محصول و بسته بندی کردن ان و ..میباشد.

کاربرد هوش مصنوعی در صنعت

کلیه سیسنم های خودکار جهت برش قطعات مختلف,سرهم کردن و فیکس کردن قسمت های مختلف در بخش صنعت قرار می گیرد.سیستم های کنترل کوره ها,سیستم های هوشمند بینایی در کنترل کیفیت انواع محصولات..

کاربرد هوش مصنوعی در بازیها

در بازیها از دو نوع هوش مصنوعی استفاده میشود:
1- هوش مصنوعی هدف گرا
2- هوش مصنوعی رویدادگرا

هدف هوش مصنوعی

از هدف های هوش مصنوعی می توان به نزدیک نمودن رفتار و پاسخ یک سیستم کامپیوتری به الگو ها و رفتار های انسان اشاره کرد.گاه سیستم هایی طراحی می شوند که قدرت تجزیه و تحلیل قوی تری از ما دارند اما باز هم بر اساس الگوی های رفتاری ما انسان ها رفتار می کنند. و یا می توان گفت هوش مصنوعی ساخت انسان مصنوعی است و به عبارت دیگر ساخت برنامه ای هوشمند است که بتواند همانند انسان فکر کند.

نظر خود را درباره «کاربردهای فناوری هوش مصنوعی» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
ارزیابی مهاجرت
: برای دریافت مشاوره درباره کاربردهای فناوری هوش مصنوعی فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.