زمان مطالعه: 5 دقیقه
علی اکبر صالحی سیاستمدار ایرانی

علی اکبر صالحی سیاستمدار ایرانی

نام و نام خانوادگی : علی اکبر صالحی متولد : 4 فروردین 1328 سمت : مهندس هسته‌ای،معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان...

aliakbar-salehi
aliakbar-salehi

نام و نام خانوادگی : علی اکبر صالحی

متولد : 4 فروردین 1328

سمت : مهندس هسته‌ای،معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و سیاستمدار ایرانی

aliakbar-salehi(1)
aliakbar-salehi(1)

زندگی 

علی‌اکبر صالحی از سال 1389 تا 1392 وزیر امور خارجه ایران بود. او استاد دانشگاه صنعتی شریف است و دو دوره رئیس این دانشگاه بوده‌است. او از سال 1998 تا 2003 نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بود.

وی بین سال‌های 2005 تا 2009، معاونت دبیر کل سازمان کنفرانس اسلامی را بر عهده داشت، سپس از سال 1388 تا 1389رئیس سازمان انرژی اتمی ایران شد. حسن روحانی در روز 25 مرداد ماه 1392 وی را به ریاست سازمان انرژی اتمی برگزید.

علی‌اکبر صالحی در شهر کربلا در عراق به دنیا آمد. او از نوادگان محمدصالح برغانی قزوینی است. وی همچنین نسب از عمادالکتاب می‌برد. احمد صالحی پدر علی اکبر صالحی خواهرزاده عمادالکتاب است. برادرش جواد صالحی نیز عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف است.

علی اکبر صالحی در سن 9 سالگی از زادگاهش کربلا به ایران بازگشت. پس از اخذدیپلم متوسطه، در سال 1968 میلادی(1347) به دانشگاه آمریکایی بیروت رفت و سه سال بعد لیسانس فیزیک گرفت(1350). وی یک سال بعد فوق لیسانس فیزیک خود را در سال 1351 خورشیدی در دانشگاه AUB گذراند و نهایتاً در 1356 از MIT آمریکا به اخذ درجه دکتری در رشته مهندسی هسته‌ای نائل آمد.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در سال 1358 قائم مقام معاون آموزشی دانشگاه صنعتی شریف شد. در اواسط دهه شصت همراه هیأتی به امریکا رفت تا از میان ایرانیهای مقیم برای دانشگاه‌های کشور، هیأت علمی جذب کند. مدتی معاون آموزشی وزیر وقت علوم (دکتر ایرج فاضل) شد. امّا پس از مدتی استعفا کرد و به بخش مهندسی هسته‌ای دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه شریف بازگشت.

aliakbar-salehi(4)
aliakbar-salehi(4)

صالحی در سال 1367 به عنوان اولین رئیس دانشگاه بین‌المللی اسلامی امام خمینی قزوین انتخاب شد. اما به دلیل بیماری رئیس وقت دانشگاه صنعتی شریف نتوانست در این سمت بماند و مجدداً به ریاست دانشگاه صنعتی منصوب شد. وی بین سالهای 1361 تا 1364 و 1368 تا 1372 ریاست دانشگاه صنعتی شریف را بر عهده داشت.

او پس از دو دور ریاست بر این دانشگاه، به عنوان نمایندهٔ ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انتخاب شد که تا سال 1382 در این سمت مشغول کار بود.

هم‌اکنون، علی‌اکبر صالحی با مرتبهٔ علمی استاد، عضو هیأت علمی دانشکده انرژی دانشگاه صنعتی شریف است.[7] او عضو فرهنگستان علوم ایران و مرکز بین‌المللی فیزیک نظری عبدالسلام(ICTP) در تریست ایتالیا است.

وی به اتّفاق دیگر همکاران دانشگاهی ،در سال 1367 با اخذ مجوز از شورای عالی انقلاب فرهنگی، موسسه آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی خاتم را در تهران تاسیس نموده و از آن تاریخ تا کنون در هیات موسس آن عضویت دارد. صالحی مسلط به زبانهای انگلیسی، عربی و اسپانیولی است و با زبانهای ترکی، فرانسوی و آلمانی آشنایی دارد.

پروژه غنی سازی 20 درصدی سوخت هسته‌ای و تبدیل آن به صفحات سوخت برای بکارگیری در راکتور تحقیقاتی تهران که از افتخار آمیز ترین پروژه‌های علمی تحقیقاتی دانشمندان هسته‌ای ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی شمرده می‌شود، بنا به پیشنهاد دکتر صالحی آغاز و تحت راهنماییهای وی با موفقیت به انجام رسید.

aliakbar-salehi(3)
aliakbar-salehi(3)

گرایشهای تحقیقاتی

• محاسبات توزیع نوترون در سلولهای سوخت راکتور

• دینامیک رآکتور

• مدیریت سوخت رآکتور

• پردازش داده‌ها

• انرژی

جوایز و نشان‌های دولتی

• استاد نمونه سال 1373، دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایران

• نشان خدمت دولت جمهوری اسلامی ایران، 1392

aliakbar-salehi(2)
aliakbar-salehi(2)

عضویت‌ها

• عضویت در فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران

• عضویت در مرکز بین‌المللی فیزیک نظری عبدالسلام (ICTP)

• عضو مرکزی کمیسیون وزارت فرهنگ و آموزش عالی

• عضویت در کمیسیون انتخاب اساتید برجسته دانشگاه

• عضویت در انجمن دکترای افتخاری

• عضویت در کمیسیون بازبینی نشریات علمی

• عضویت در کمیته منتخب برای ارتقای آموزش عالی

• مشاور شورای برنامه ریزی صنایع سنگین

aliakbar-salehi(7)
aliakbar-salehi(7)

• عضویت در گروه فنی و مهندسی شورای عالی انقلاب فرهنگی

• عضویت در کمیسیون انرژی (3 سال)

• عضویت در انجمن عالی همکاریهای علمی و بین‌المللی

• عضویت در کمیته آموزش و پرورش کمیسیون ملی یونسکو در ایران

• عضویت در کمیته پژوهشی علوم پایه

• عضویت در کمیته آزمون اپراتورهای راکتور تحقیقاتی تهران

• عضویت در هیأت امنای دانشگاههای کشور

aliakbar-salehi(6)
aliakbar-salehi(6)

مأموریت‌های دیپلماتیک

نمایندگی دائمی ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، 1384-1375

صالحی در 13 مارس 1997 توسط رییس جمهور سید محمد خاتمی به عنوان نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی منصوب شد و به مدت هشت سال تا 22 اوت سال 2005 در این سمت فعالیت کرد.

صالحی، در دوران نمایندگی در آژانس انرژی اتمی، به دلیل داشتن دیدگاه‌های میانه‌رو، مورد توجه غربی‌ها بوده‌است.او در 18 دسامبر 2003، از سوی ایران پروتکل الحاقی ان. پی. تی را امضا کرد. علی‌اصغر سلطانیه جانشین او شد.

مشاور وزیر امور خارجه در مسائل بین‌الملل، 1384-138

معاونت سازمان کنفرانس اسلامی، جده عربستان، 1388-1384

صالحی در دوره ریاست اکمل‌الدین احسان‌اوغلو بین سال‌های 2007 تا 2009، معاونت دبیر کل سازمان کنفرانس اسلامی را بر عهده داشت. با انتصاب صالحی به ریاست سازمان انرژی اتمی ایران، وی از این سمت استغفا کرد.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، 1390-1388

پس از اعلام استعفای غلامرضا آقازاده از ریاست سازمان انرژی اتمی ایران در تیرماه 1388، محمود احمدی نژاد رئیس جمهور وقت ایران که به شدت از امضای پروتکل الحاقی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انتقاد کرده بود، صالحی را که شخص امضا کننده این پروتکل بود به عنوان جانشین آقازاده منصوب کرد.

پس از آنکه صالحی خبر از جایگزینی رضا نجفی با علی اصغر سلطانیه به عنوان نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی داد، منوچهر متکی وزیرخارجهٔ وقت، دوره کاری علی اصغر سلطانیه را تمدید کرد.

در پی ایراد اتهام جاسوسی به حسین موسویان، عضو تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران صالحی این اتهام را رد کرد ولی وزارت اطلاعات ایران سه روز پس از سخنان صالحی درباره حسین موسویان، تاکید کرد اقدام موسویان مصداق جاسوسی است.

aliakbar-salehi(5)
aliakbar-salehi(5)

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، 1392-1389

پس از برکناری منوچهر متکی که در سفر دیپلماتیک به سر می‌برد در آذرماه 1389، صالحی با حفظ سمت ریاست سازمان انرژی اتمی به عنوان سرپرست وزارت امور خارجه ایران منصوب شد. او در تاریخ 3 بهمن 1389، به عنوان وزیر پیشنهادی امور خارجه به مجلس شورای اسلامی معرفی شد و در دهم بهمن از مجلس رای اعتماد گرفت و رسماوزیر امور خارجه شد.

علی‌اکبر صالحی، در خردادماه سال 1390 به دلیل انتخاب محمدشریف ملک‌زاده به سمت معاونت اداری و مالی، تا آستانه استیضاح پیش رفت. ملک‌زاده روز دوم تیرماه 1390 بازداشت شد.

وی در مصاحبه‌ای که بعد از اتمام دوره مسئولیتش انجام داد، عنوان کرد که شخصاً تمایل زیادی برای برقراری رابطه با کشورهای عربی و آمریکا داشته که به دلیل عدم موافقت رهبر ایران این کار عملی نشده است.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران از 1392

دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری در روز جمعه 25 مرداد 1392 وی را به عنوان معاون رئیس جمهور و ریاست سازمان انرژی اتمی ایران برگزید.

ارتباط با مراجع قم

صالحی به دلیل اینکه از خانواده علما و روحانیون می‌باشد، دارای ارتباط خوبی با مراجع تقلید قم می‌باشد و معمولاً دارای دیدارهایی با آنها می‌باشد. از جمله این مراجع می‌توان به آیت‌الله عباس محفوظی اشاره کرد که صالحی به صورت دوره‌ای به دیدار ایشان می‌رود وازایشان به عنوان پدرمعنوی خود و عالمی مهذّب و پرهیزگار یاد می کند

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «علی اکبر صالحی سیاستمدار ایرانی» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
: برای دریافت مشاوره درباره علی اکبر صالحی سیاستمدار ایرانی فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.