زمان مطالعه: 8 دقیقه
زندگینامه علی لاریجانی

زندگینامه علی لاریجانی

نام و نام خانوادگی : علی لاریجانی  متولد :  1336 زمینه فعالیت : سیاستمدار سمت : رییس مجلس شورای...

نام و نام خانوادگی : علی لاریجانی 

متولد :  1336

زمینه فعالیت : سیاستمدار

سمت : رییس مجلس شورای اسلامی

زندگی 

آسمونی : دکتر علی لاریجانی متولد 1336 در نجف اشرف فرزند حوزه و مرجعیت است . ایشان فرزند مرحوم حضرت آیت الله العظمی میرزا هاشم آملی از مراجع عظام تقلید می باشد. 

وی ، دوران دبستان را در مدرسه ادیب و دوره متوسطه را در دبیرستان صدر قم سپری کرد و لیسانس خود را از دانشگاه صنعتی شریف ، در رشته ریاضی و علوم کامپیوتر با رتبه اول اخذ نمود. سپس در رشته فلسفه دانشگاه تهران ادامه تحصیل داد و دکتری خود را در رشته فلسفه دریافت کرد و در حال حاضر عضو هیات علمی دانشگاه تهران است . 

دکتر لاریجانی از شاگردان استاد شهید آیت الله مرتضی مطهری (ره) و نیز داماد ایشان می باشد. 

وی در روزهای نخست پیروزی انقلاب اسلامی ، بدلیل حساسیت سازمان صدا و سیما، با رایزنی استاد شهید مطهری به آن سازمان وارد شد و یک دوره از فعالیت را در آن سازمان آغاز کرد . در آن ایام، دکتر لاریجانی در مقابل تحرک ات ضد انقلابی بنی صدر و منافقین با همکاری و همفکری نزدیک شهید بهشتی، در جهت روشنگری افکار عمومی اهتمام خاص داشت. در دوران دفاع مقدس و از سال 1361 به سپاه پاسداران پیوست و در سمت معاونت سپاه و جانشین ستاد کل سپاه پاسداران تا سال 71 خدمت کر د . 

سپس با رهنمود رهبر معظم انقلاب اسلامی، مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را پذیرفت و در سال 1371 با حکم معظم له رئیس سازمان صدا و سیما شد.

دوران فعالیت در صدا و سیما 

فعالیت پنج سال نخست دکتر لاریجانی و بدنبال آن دوره پنج ساله دوم، حرکتی چشمگیر در بعد کمی و کیفی در صدا و سیما را نشان دا د . شبکه های استان ی (از جمله شبکه رادیوئی و تلویزیونی استانی قم) رادیو معارف، شبکه قرآن، العالم، الکوثر، شبکه خبر، شبکه های جهانی جام جم و... سریالهای با کیفیت نظیر ولایت عشق – درباره زندگی امام رضا علیه السلام ، تنها ترین سردار درباره امام حسن علیه السلام، مردان آنجلس (اصحاب کهف )، مریم مقدس (س)، روشنتر از خاموشی(ملاصدر ا)، شیخ بهائی، کیف انگلیسی، شب دهم، در چشم باد، مختارنامه و دهها فیلم و سریال دیگر، و همچنین همایش چهره های ماندگار، تاسیس روزنامه جام جم، توسعه فعالیت های چند رسانه ای شخصیت بخشی و گسترش مراکز صدا وسیما در استانها و... محصول حرکت فکری جدید در صدا و سیما بو د . 

اقدامات اجرائی وی در شرایط رسانه ای کشور بر اساس نظریه ای استوار بود که باید در مقابل هجوم رسانه ای حریف، محصولات فرهنگی و هنری خود را بر مبنای فرهنگ، هویت و سنتهای دینی گسترش داد تا افراد جامعه با سلایق گوناگون در شرایط مختلف از امکانهای متعدد رسانه برخوردار باشند . او در شرایطی که به قول رهبر معظم انقلاب در جنگ سخت رسانه ای قرار داشتیم، نظریه یاد شده را با توسعه کمی و کیفی صدا و سیما جامه عمل پوشاند و این یکی از خدمات ماندگار دکتر لاریجانی است.

مقام معظم رهبری مورد سازمان صداوسیما در دوره فعالیت دکتر لاریجانی فرمودند: «این رسانه ملی در دوره ده ساله مسئولیت جناب آقای لاریجانی به ارتقاء و پیشرفت چشمگیری نائل گشت و نقش آفرین عرصه های گوناگون فرهنگی، اجتماعی و سیاسی شد مدیریت هوشمند و پرتلاش توانس ت در این سازمان بزرگ تحول بیافریند و آ ن را برای رسیدن به نقطه مطلوب آماده سازد وظیفه خود می دانم از جناب آقای لاریجانی و همکارانی که ایشان را در این کار بزرگ یاری داده اند صمیمانه تشکر کنم». 

دوران فعالیت در شورای عالی امنیت ملی

دکتر لاریجانی که به مدت پنج سال یکی از دو نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت بود در شهریور 1384 با حکم رئیس جمهور محترم به دبیری شورای عالی امنیت ملی منصوب گردید. وی از سالها پیش نسبت به برخی سیاستهای هسته ای انتقاد داشت و جمله مشهور او پس از معاهده پاریس (هیچ آدم عاقلی در غلطان را با آب نبات عوض نمیکند) در خاطره ها مانده است.

با مسئولیت دبیری شورای عالی امنیت ملی، هدایت پرونده اتمی ایران به عهده او قرار گرفت . پیگیری منویات رهبری برای تحقق اراده ملی در زمینه دانش هسته ای، یکی از محورهای اصلی فعالیت او در این جایگاه بوده است .

لاریجانی معتقد بود: «مسئله هسته ای ایران را باید از نظر اهمیت استراتژیک با ملی شدن صنعت نفت مقایسه نمود».

تئوری دکتر لاریجانی در هدایت پرونده هسته ای بر سه رکن اساسی استوار بود:

1- ایجاد فضای اجماع ملی در کشور با پرهیز از مناقشات داخلی )

2- مقاومت هوشمندانه دیپلماتیک با بهره گیری از ظرفیت های مختلف دیپلماتیک (اعم از دیپلماسی رسمی، دیپلماسی پنهان و دیپلماسی مسیر دو و دیپلماسی عمومی)

3- حرکت فعال در صحنه موضوعات منطقه ای و بین المللی و ایجاد همگرایی بیشتر با پرونده هسته ای براساس ارکان فوق، همزمان با مذاکره با آژانس و نماینده 1+5 و با روسای کشورهای مهم منطقه، نظیر رئیس جمهور سوریه، پادشاه عربستان، رئیس جمهور الجزایر، نخست وزیر عرا ق روسای کشورهای خلیج فارس و نیز روسای جمهور ترکیه، پاکستان، تئوری همگرائی منطقه ای را در جهت خنثی کردن ماجرا جوئی های آمریکا در منطقه دنبال نمود. 

دکتر لاریجانی با طراحی تئوری « نگاه به شرق » در حوزه دیپلماسی هسته ای و راهبرد امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران، تلاش کرد انگاره وقت (اتکاء به سه کشور اروپایی ) را تعدیل کند.

مذاکرات ویژه راهبردی با روسای جمهوری روسیه، چین و نخست وزیر هند در همین راستا بود، شاید این تئوری در روزهای نخست با نقد و طعن مواجه شد اما کاهش قدرت تئوری یکجانبه گرائی آمریکا و افزایش قدرت چانه زنی قدرتهای منطقه و چین و روسیه در 5+1 و انتقال کامل محموله سوخت هسته ای نیروگاه بوشهر از روسیه به ایران می تواند شاخص قابل تاملی در نتیجه بخشی دیپلماسی نگاه به شرق باشد.

از طرفی دکتر لاریجانی حوزه رایزنی با کشورهای غربی را از انحصار سه کشور اروپائی به سایر کشورهای مهم غربی کشاند، و با رایزنی مستمر با نخست وزیران ایتالیا و اسپانیا، رئیس جمهور سوئیس و سایر کشورهای اروپائی، همراه با رایزنی های فعال با کشورهای منطقه در مسائل حساس افغانستان عراق، لبنان و فلسطین، قدرت مانور ایران را در مذاکرات هسته ای افزون نمود، بطوریکه وی با ارائه طرح ابتکاری مدالیته (طرح اقدا م ) در مذاکرات با رئیس کمیسیون خارجی، اتحادیه اروپایی و دبیرکل آژانس بین المللی انرژی اتم ی ، عملاً مذاکرات کم خاصیت آژانس و دور معیوب مذاکرات 5+1 را در مسیر معقولی شتاب بخشید ، که منجر به سه گزارش البرادعی گردید و گزارش نهایی آن عملاً به حل و فصل جامع مسائل باقیمانده با آژانس منجر شد. بدین وسیله زبان آمریکا در اتهام افکنی به لکنت افتاد و موفقیت بزرگی نصیب ملت بزرگ ایران گردید.

گرچه برخی و رسانه های داخلی و خارجی، لاریجانی را به واسطه طراحی ابتکار مدالیته و دیپلماسی فعال هسته ای، به مرد هسته ای کشور ملقب کردند، اما او پس از گزارش البرادعی تصریح کرد: «موفقیت های هسته ای ایران را اگر بتوان به نام فرد ی نوشت آن شخص قطعاً مقام معظم رهبری است که در طول سالهای متمادی این ایده استراتژیک را دنبال نمودند تا امروز به نتیجه رسید، توفیق هسته ای مرهون، شجاعت و درایت رهبری، عقلانیت در مدیریت و پایداری ملت ایران می باشد».

دکتر لاریجانی همواره نظریه پردازی را با سخت کوشی اجرایی در کلیه مناصب خود تلفیق کرده است. بطوریکه سبک مدیریت وی دو مولفه تئوری عقلانیت اسلامی و تحرک جدی اجرائی را نشانگر است. زمانی که تهدیدات بین المللی و منطقه ای سرعت بیشتری گرفت، دکتر لاریجانی نظریه روشنگری در غرب و مذاکرات نفس گیر را با تئوری عمق بخشیدن به همکاریهای راهبردی منطقه ای بخصوص با سوریه و مقاومت اسلامی و ملی لبنان و فلسطین هم راستا کر د . حمایت جدی وی از حزب الله لبنان و مقاومت فلسطین مخصوصاً در دفاع مقدس 33 روزه و فتح الفتوح حزب الله در مقابل ارتش آمریکا و رژیم صهیونیستی، تحقق اجرایی چنین نظریه ای است.

لاریجانی موضوع اشغال عراق را نیز با حساسیت دنبال و اقدامات عمرانی و دیپلماتیک جمهوری اسلامی در این زمینه را هدایت می کرد. 

دوران فعالیت در مجلس شورای اسلامی 

دکترعلی لاریجانی پس از رای استثنایی مردم شریف قم با نظر اکثریت مطلق نمایندگان مجلس هشتم با 230 رای بعنوان ریاست مجلس شورای اسلامی در دوره هشتم انتخاب شد. با وجود اینکه در چهار ساله اخیر،کشور در مواجهه با حوادث بزرگی از جمله جریانات بعد از انتخابات ریاست جمهوری 88 و فتنه گری عده ای در داخل با همراهی و فرصت طلبی غربیها بود، مجلس با متانت و استواری در خط رهبر معظم انقلاب اسلامی ، منافع ملت و آرمانهای نظام گام برداشت . 

در همین مسیر اعتماد بالای نمایندگان به ریاست دکتر علی لاریجانی بر مجلس هشتم در هر چهار سال استمرار یافت. دغدغه و برنامه لاریجانی در مجلس هشتم عمدتاً در محورهای زیر خلاصه می شود:

اولاً حفظ آرامش در کشور برای آبادانی و رفع مشکلات مردم، ثانیاً حمایت جدی از رهنمودهای مقام معظم رهبری، ثالثاً تصویب طرحها و لوایح مهم و اساسی برای حمایت از اقشار زحمت کش و پر تلاش نظیر کشاورزان، دامداران، قالیبافان ، بیمه بیکاری، طرح هدفمند کردن یارانه ها، برنامه پنجم توسعه و ... رابعاً طراحی سیستم نظارتی بر امور اجرائی کشور توسط مجلس بود.

در این زمینه می توان به بررسی و تصویب نظام بهره وری کشاورزی، قانون مجازات اسلامی، قانون بیمه بیکاری، قانون بیم ه قالی بافان و سایر صنوف مرتبط با قالی بافی اشاره کرد.

انجام وظیفه برای قم

دکتر لاریجانی با همه مسئولیتی که در اداره مجلس به عهده داشت، به عنوان نماینده مردم شریف شهرستان مقدس قم پیگیری طرحهای مهم در جهت آبادانی، عمران ، توسعه و رفع مشکلات مردم را دغدغه دیگر خود می دانست . 

بحمدالله با پیگیریهای ایشان بسیاری از آنها به جریان افتاده و یا به نتیجه رسیده است که به برخی از این طرحها اشاره می شود:

 پیگیری تخصیص اعتبار و تامین بودجه و اتمام پروژه طرح تامین آب آشامیدنی قم

کمک به احداث فرودگاه قم با پیگیری در جهت رفع موانع و مشکلات احداث این فرودگاه 

پیگیری تامین اعتبار و اقدامات لازم برای آغاز فعالیت عمرانی مترو، پروژه منوریل و راه اندازی زیرگذر عمار یاسر

مساعدت در جهت حل مشکلات طرح حرم تا جمکران و پیگیری در جهت رفع مشکلات و موانع اجرای طرح حرم تا جمکران

توجه ویژه و پی گیری مستمر توسعه و گسترش کمی و کیفی مراکز آموزش عالی و دانشگاههای شهر قم و گسترش فعالیتهای علمی و پژوهشی حوزه علمیه قم و تخصیص اعتبارات در لایحه بودجه

پیگیری ویژه در انجام فعالیت و شتاب عملیات عمرانی طرح توسعه اطراف حضرت معصومه (س)

پیگیری برای آغاز بکار بیمارستان شهید بهشتی 

 پیگیری ویژه احداث شهرک های صنعتی در قم نظیر شهرک چاپ و نشر، شهرک شهرک نمایشگاهها اختصاصی و بخصوص نمایشگاه فرش و بررسی مشکلات ، IT فناوری صنعت گران استان

پیگیری ویژه در جهت حل مشکلات کشاورزان در ابتدای طرح هدفمند کردن یارانه ها با تشکیل جلسات با مسئولین ذیربط مشکلات دامداران در هنگام حوادث مختلف و تامین بخشی از خسارات آنها 

 پیگیری حل مشکلات تلاش گران بخش صنعت فرش استان قم

پیگیری طرح گسترش طرح گاز رسانی و آب رسانی به روستاها و انتقال آب برای بخشهای صنعتی و کشاورزی از تهران و تخصص اعتبارات مورد نیاز

دیدارهای مستمر با کلیه مدیران سازمانها، نهادها، و ادارات کل استان قم در جهت بهبود خدمت رسانی به مردم استان

پیگیری و تلاش در جهت راه اندازی جاده قم به گرمسار و تخصص اعتبارات مورد نیاز

پیگیری در جهت آغاز عملیات عمرانی قطار سریع السیر اصفها ن - قم - تهر ان و قطار سریع السیر قم به مشهد و رفع موانع موجود

پیگیری در جهت آغاز اقدامات راه اندازی قطار سریع السیر قم به مشهد

 تلاش در ایجاد راه دسترسی جداگانه مشکل رفع خطر سیلاب و راه اندازی امکانات رفاهی و انتظامی به شهرک پردیسان

 دیدار و ملاقاتهای متعدد با مراجع عظام تقلید، روحانیت معظم و بهره مندی از فرمایشات حضرات آیات عظام و توجه به نقطه نظرات آنان 

 تلاش و پیگیری در جهت اجرائی شدن مصوبات سفر مقام معظم رهبری به استان قم 

تاسیس مرکزپژوهشهای اسلامی مجلس شورای اسلامی در شهر مقدس قم.

 

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «زندگینامه علی لاریجانی» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
: برای دریافت مشاوره درباره زندگینامه علی لاریجانی فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.