
اعمال عید غدیر خم
در روز عید غدیر خم، به اعتقاد شیعیان، بر طبق خطبه محمد، علی را بعد از خود با حدیث {مَن کُنتُ مولاه فَهذا علیّ مولاه أللهم والِ من والاه و عاد من عاداه} جانشینش برای تمامی مسلمانان اعلام کرد. شیعیان نیز بر طبق یک سنت دیرینه، عید غدیر خم را در مساجد، تکایا و هیئتهای مذهبی همانند عید فطر، عید قربان و دیگر اعیاد مسلمانان جشن میگیرند. در مقابل مسلمانان سنی، عید غدیر خم را جشن نمیگیرند و اعتقاد شیعیان مبنی بر جانشینی بعد از محمد را نمیپذیرند. البته شیعیان عید غدیر را بزرگترین عید مسلمانان می دانند و به نام عیدالله الاکبر نیز معروف است. پورتال آسمونی در ادامه این مقاله اعمال شب و روز عید غدیر خم را عنوان می کند.
اعمال عید غدیر خم چیست؟
-
روزه در عید غدیر
روزه که کفاره شصت سال گناه است و در خبریست که برابر است با روزه عمر دنیا و معادل است با صد حج و صد عمره. بنابراین روزه در روز عید غدیر بسیار باارزش است.
-
غسل در عید غدیر
در شب پیش از عید غدیر، غسل می کنید.
-
خواندن زیارت حضرت امیرالمومنین در روز عید غدیر
زیارت حضرت امیرالمومنین علیه السلام و سزاوار است که انسان هر کجا باشد سعی کند خود را به قبر مطهر آن حضرت برساند و از برای آن جناب در این روز سه زیارت مخصوصه نقل شده که یکی از آنها زیارت معروفه به "امینالله" است که از نزدیک و دور خوانده میشود و آن از زیارات جامعه مطلقه است.
-
خواندن تعویذ در عید غدیر
خواندن تعویذی که سید در اقبال از حضرت رسول خدا (صَلی اللهِ عَلِیهِ وَ اله) روایت کرده است.
-
خواندن دو رکعت نماز در روز عید غدیر
خواندن دو رکعت نماز، سپس به سجده رود و صد مرتبه خدا را شکر کند و دعایی مخصوص را بخواند. سپس باز به سجده رود و صد مرتبه اَلْحَمْدُلِلهِ و صد مرتبه شُکْراًلِلهِ بگوید.
روایت شده که هر که این عمل را بجا آورد ثواب کسی داشته باشد که در روز عید غدیر نزد حضرت رسول خداصَلی اللهِ عَلِیهِ وَاله حاضر شده باشد و با آن حضرت بیعت کرده باشد.

-
غسل مجدد و نماز پیش از غروب آفتاب در روز غدیر
غسل و به جا آوردن نماز پیش از زوال آفتاب. در هر رکعت این نماز یک مرتبه حمد و ده بار قُلْ هُوَاللهُ اَحَدٌ و ده بار آیة الکرسی و ده بار اِنا اَنْزَلْناهُ خوانده شود.
-
دعای ندبه در روز عید غدیر
خواندن دعای ندبه در روز عید غدیر سفارش شده است.
-
گفتن ذکر هنگام دیدن مومن
هنگامی که مومنی را ملاقات کرد بگوید: «اَلْحَمْدُ لِلهِ الذی جَعَلَنا مِنَ الْمُتَمَسکینَ بوِلایَةِ اَمیرِ الْمُؤْمِنینَ وَالاْئِمةِ عَلَیْهِمُ السلامُ». نیز بخواند: «اَلْحَمْدُ لِلهِ الذی اَکْرَمَنا بهذَا الْیَوْمِ وَجَعَلَنا مِنَ الْمُوفینَ بعَهْدهِ اِلَیْنا وَمیثاقِهِ الذی واثَقَنا بهِ مِنْ وِلایَةِ وُلاةِ اَمْرِهِ وَ الْقُوامِ بقِسْطِهِ وَلَمْ یَجْعَلْنا مِنَ الْجاحِدینَ وَالْمُکَذبینَ بیَوْمِ الدینِ. سپاس خدایی را که قرار داد ما را از تمسک جویان به ولایت امیرمؤ منان و سایر امامان علیهم السلام ستایش خاص خدایی است که گرامی داشت ما را به این روز و قرارمان داد از وفاکنندگان به عهدی که با ما کرده بود و پیمانی که با ما بسته بود از ولایت سرپرستان امر دین او و برپادارندگان عدلش و قرارمان نداد از منکران و تکذیب کنندگان روز جزا».
-
گفتن ذکر مخصوص، 100 مرتبه
صد مرتبه بگوید:
اَلْحَمْدُ لِلهِ الذی جَعَلَ کَمالَ دینِهِ وَتَمامَ نِعْمَتِهِ ِبوِلایَةِ اَمیرِ الْمُؤ مِنینَ عَلی بْنِ اَبی طالِبٍ عَلَیْهِ السلامُ
ستایش خاص خدایی است که قرار داد کمال دین و تمام شدن نعمتش را به ولایت امیر مؤمنان علی بن ابیطالب علیه السلام.