
گزارشی از غرفه ها و کتاب های سینمایی در نمایشگاه کتاب تهران
گزارشی از سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
با نگاهی گذرا به پوستر این دوره از جشنواره می توان تلفیقی زیبا از هنر و ادبیات را در آن دید . طراح این پوستر با ترسیم، نمایی از کتابهای حافظ ، سعدی و فردوسی را به نمایش گذاشته است . شعار این دوره از جشنواره "خواندن ، توانستن است " بود . کشورهای شرکت کننده در این دوره از نمایشگاه عبارت بودند از ارمنستان ، ژاپن ، عراق ، قطر ، لبنان ، کره جنوبی ، ایتالیا ، افغانستان ، اسپانیا، پاکستان ، ترکیه ، سوئیس ، سوریه ، یونان ، آلمان ، هندوستان ، اتریش و آذربایجان . میهمان این دوره از جشنواره کتاب ، کشور چین بود و به عنوان میهمان ویژه آشنایی با چین از طریق معرفی کتابهایی است که به نحوی زیبایی ، گوناگونی و عظمت فرهنگ مردم این کشور آسیائی را نشان می داد . این دوره از نمایشگاه کتاب به اهتمام همکاری و مشارکت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، اتحادیه ناشران و کتابفروشان ، اتحادیه شرکت های تجاری ناشران ایران ، شهرداری تهران ، موسسات نمایشگاهی فرهنگ ایران و بانک شهر برگزار شد . نمایشگاه دارای بخش های متفاوتی مانند ناشران داخلی ، ناشران عمومی ، ناشران خارجی ، کودکان و نوجوانان ، ناشران دانشگاهی و ... بود . در سی و دومین نمایشگاه کتاب نیز مثل هر سال کتاب هایی در حوزه سینما و تئاتر ارائه شد و ناشران بسیاری کتابهایی در حوزه سینما و تئاتر و هنر و نمایشنامه های معروف آوردند . ازجمله می توان به انتشارات "نمایش " در غرفه 31 راهرو ی 5 اشاره کردکه در حوزه اختصاصی تئاتر و نمایشنامه کتابهای خود را عرضه کرد.
انتشارات” مولی" غرفه 5 راهرو ی 7نیز کتابهایی در زمینه فیلمنامه نویسی اثر “ گلزار رضوی” موجود" بود. همچنین غرفه "طاقچه " در راهرو 7 نیز کتابهایی را به صورت الکترونیکی و صوتی ارایه می نمود و عملا تنها غرفه ای بود که هدفش معرفی کتابها در اپلیکیشن خاص خودشان داشت . در بازدید از برخی از غرفه های شبستان و شناسایی غرفه هایی که اقدام به فروش کتابهای سینمایی داشتند با کتابهای پرفروشی مانند "متفکران بزرگ زیباشناسی (فلسفه و هنر)"و همچنین کتابهایی در مورد کارگردان فقید "عباس کیارستمی " و " کتاب برگزیده سال سینمای ایران در حوزه ترجمه نوشته "متیو ابوت " و ترجمه "صالح نجفی" وکتاب "سینمای عباس کیارستمی" اشاره نمود . همچنین مجموعه "فیلم به مثابه فلسفه " که به عنوان کتاب برگزیده تالیفی برتر سال سینمای ایران در سال 97 انتخاب شد از "صالح نجفی " در معرض بازدید و فروش مخاطبان خود قرار گرفت . " کتابهایی مانند " خیابا ن صحنه است " نوشته "علی قلی پور، انیسا رئوفی""اسطوره و ذهن اسطوره پرداز ""مانیفست یک فمینیست در پانزده پیشنهاد""چمدان پدرام "در انتشارات "مانیا" هنر غرفه 5 راهرو 13از زجمله آثار در عرصه هنری بود. در انتشارات نقش و نگار غرفه راهرو 4 غرفه 6 نیز بسیاری از کتابها در حوزه سینما از جمله " به رنگ باد به طعم سینما " نوشته علی میرمیرانی ، "از دل هزار و یک شب بازیگران زن سینمای ایران " نوشته "آرش خوشخو" ، " فریدون گله "نوشته " رضا درستکار و جواد طوسی"، سعید عقیقی "و طهماسب صلح جو، " تحلیل بازیگری و شعبده بازیگری از " رضا کیانیان " و "نگاتیو " نوشته "ابراهیم رها" اشاره نمود . کتاب "بازیگری به شیوه متد اکتینگ از آغاز تا امروز " نوشته "لی استراسبرگ " و ترجمه "مهدی ارجمند "،" کلاسهای بازیگری استلا ادلر " از " جوانا رونه " و ترجمه" مهدی ارجمند"، "مترونوم در بازیگری " و " خلاقیت در بازیگری گفتگو با مهدی ارجمند" اشاره کرد. یکی دیگر از اقدامات برجسته این دوره از نمایشگاه انتشار کتابی با عنوان "علی نصیریان ، زندگی و آثار مجموعه برگزیدگان سال 1384" فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران در غرفه 1 راهرو 9 اشاره کرد. در انتشارات غرفه 12 راهروی 11 ، کتاب " گفتگوی رضا کیانیان با بهرام بیضایی و ... " در معرض دید مخاطبان خاص خود قرار گرفته بود.
در انتشارات" معین "غرفه 1 راهرو 10 ، می توان به " آشنایی با مبانی فیلم سازی " نوشته " وارن باکلند" و ترجمه "پژمان تهرانیان "و کتاب " لذت فیلم سازی " نوشته " محمد رضا ثانی " اشاره کرد. همچنین"کتاب خاطرات هنرمندان " نوشته " پرویز خطیبی" در معرض دید مخاطبان قرارگرفت. در انتشارات "نفس "غرفه 30 راهروی 5 نیز دو کتاب در زمینه سینما ارائه شده است . کتاب " در انتظار گودو" نوشته " ساموئل بکت" و" مکبس یک کمدی تراژدی " نوشته " لوژن یونسکو " ارائه شد که مترجم هر دو "علی باش" هست . اختصاصی آسمونی مرجان دلپسند