
گودبرداری های رهاشده برج میلاد، خطرناک ترین گودهای پایتخت
به گزارش آسمونی، گودبرداری های رها شده در سطح شهر احتمال ریزش ساختمان های اطراف را افزایش می دهد. گود مجاور برج میلاد یکی از این گودهای خطرساز است که باعث نگرانی مسئولان و شهرداری شده است.
- طبق گزارش مدیریت، 275 گود در تهران وجود دارد. 85 گود از آنها شامل 19 گود پرخطر، 29 گود رهاشده و 46 گود فعال است.
- همچنین گودهای رهاشده در منطقه 22 تهران حدود 6 ماه تا 8 سال است که بلاتکلیف مانده اند.
- بیشترین گودهای رهاشده در تهران نیز در منطقه 1 و 22 هستند.
- بیشترین گودهای بسیار خطرناک در منطقه 2 و 4 تهران قرار دارند که می توانند خسارت های بسیار جبران ناپذیری را ایجاد کنند.
- بیشترین گودبرداری در شمال تهران دارای عمق 70 متر می باشد.
مهدی عباسی، رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران اعلام کرده است: «ایمن سازی گود برج میلاد به شدت احساس نیاز میشود و این موضوع در حال پایش است. گود برج میلاد یکی از خطرناک ترین گودهای پایتخت است زیرا سازه های حساسی در مجاورت با آن قرار دارد و شرایط نامناسبی را فراهم کرده است.»
به گفته رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی تهران، ایمن سازی گود برج میلاد حتما باید صورت گیرد و خوشبختانه این موضوع در حال رسیدگی می باشد.
لازم به ذکر است که گود برج میلاد از ناجا به شهرداری واگذار شده است.
مهدی عباسی، بارها درباره ناایمن بودن گودبرداری های مجاور برج میلاد هشدار داده بود اما به تازگی نشستی در شورای شهر در این باره صورت گرفته است.
طبق گزارشی درباره تاثیر گودهای اطراف برج میلاد، مشخص شد که بر سالن همایش های برج میلاد اثر گذاشته و نشان می دهد که باعث تغییر شکل، چرخش و جابجایی دیواره های قائم گودبرداری پیرامون ساختمان همایش های برج میلاد شده است.
از جمله آثار گودبرداری غیراصولی اطراف برج میلاد می توان به موارد زیر در سالن همایش های برج میلاد اشاره کرد:
- ترک خوردگی و شکستگی در نماسازی ها
- تاب خوردن قاب پنجره ها
- تغییر شکل جان پناه شیشه ای بالکن ها
- شکستگی شیشه های پنجره ها
این آثار بیشتر در محدوده درزهای انقطاع ساختمان وجود دارد، به طوری که باعث شده مسئولین آنجا نسبت به ترمیم سنگ های نما، قاب پنجره ها و شیشه های جان پناه بالکن ها و پنجره ها اقدام کنند.
بررسی اسناد و مدارک نشان میدهد حداکثر عمق گود از کف ساختمان سالن همایشهای برج میلاد، در شرق حدود 20 متر و در شمال در مرحله اول گودبرداری حدود 20 متر و در مرحله دوم تا بیش از 42 متر میرسد.
گودبرداری مرحله دوم در گود شمالی سالن همایشها که ظاهرا حاوی خاک ریزدانه سفت، اجرا نشده است. لیکن گودبرداری در گود شرقی که ظاهرا حاوی خاک درشتدانه است به عمق مورد نظر رسیده است.