
مشاهده پشه ای کُشنده در 100 کیلومتری ایران
به گزارش آسمونی، موسی الرضا شبیهی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گستان اعلام کرد پشه آئدس (Aedes Insects) از جمله پشه های بومی آمریکا است که در هند و آسیای شرقی هم به تازگی مشاهده شده است. این پشه سرانجام به پاکستان هم رسیده و در حال حاضر در نزدیکی ایران، حدود 100 کیلومتری مرز ایران قرار دارد.
وی در ادامه افزود: «پشه آئدس بومی منطقه ما نیست اما اگر منتقل شود تبدیل به پشه بومی می شود و مابقی پشهها را از بین می برد و قابلیت انتقال بیماری را خواهد داشت.»
شبیهی با بیان این که پشه آئدس نوعی پشه ناقل ویروس کشنده به انسان است اعلام کرد، به منظور پیشگیری از ورود پشه آئدس به ایران باید محیط زندگی خود را تمیز و سالم و عاری از زباله نگه داریم.
معاون بهداشت دانشگاه پزشکی گلستان ضمن تاکید بر خطرناک بودن پشه بومی آمریکا، بیان کرد: «این پشه پس از مکیدن خون انسان دنبال آب راکد میگردد تا تخم گذاری کند، عموما زبالههای رها شده در طبیعت سبب ماندگاری این پشه و تکثیر آن میشود.»
به نظر برخی از کارشناس ها، بهترین و پیشگیرانه ترین راه حل برای مبارزه با این پشه خطرناک، پاکسازی محیط زیست است. متاسفانه در مناطقی که با کمبود آب مواجه هستند، برخی از خانواده ها آب موردنیاز خود را در بشکه ها یا ظروفی نگه داری می کنند که محل رشد این نوع پشه است.
پشه آئدس نیز می تواند در زیرگلدان ها، زباله ها و آب های راکد رشد و تکثیر پیدا کند. بنابراین اگر محیط آلوده باشد و مدیریت پسماند انجام نشود قابلیت کنترل رشد و تکثیر پشه آئدس را نخواهیم داشت.
شایان ذکر است که یکی از ویژگی های پشه آئدس، تشکیل اپیدمی انفجاری می باشد بدین معنا که چنانچه پشه آلوده در کشور وارد شود می تواند در مدت زمان بسیار کوتاه جمعیت زیادی از افراد جامعه را درگیر و آلوده کند.