کد مطلب:  60325 
درج نظر
درج نظر
زمان مطالعه: 2 دقیقه
درباره مسابقات مستر المپیا و دومین عنوان سومی هادی چوپان در رقابتهای مستر المپیا

درباره مسابقات مستر المپیا و دومین عنوان سومی هادی چوپان در رقابتهای مستر المپیا

یک بار دیگر نماینده ایران در رقابتهای مستر المپیا درخشید و عنوان سومی این رقابتها را از آن خود ساخت.
زمان مطالعه: 2 دقیقه

رقابت های مسترالمپیا قدمتی 56 ساله دارد و نخستین بار در سال 1965 بود که این مسابقات در نیویورک برگزار شد. در آن مسابقات و رقابتهای سال بعد لری اسکات آمریکایی قهرمان شد و جایزه رقابتها را از آن خود کرد. در آن ایام هزینه ها تفاوت فراوانی با امروز داشت و مجموع جوایز نفرات برتری هزار دلار می شد.

در سال 1967 سرخیو اولیوا از کوبا نخستین غیر آمریکایی بود که این عنوان را به خود اختصاص می داد. اولیوا در سالهای 1968 و 1969 نیز عنوان قهرمانی مستر المپیا را به خود اختصاص داد تا پرافتخارترین ورزشکار دهه 60 میلادی مستر المپیا لقب گیرد.

پس از آن دوران درخشش آرنولد شوارتزنگر اتریشی در این مسابقات رسید که شش بار پیاپی فاتح مستر المپیا شد. در این سالها میزبانی مسترالمپیا از انحصار آمریکا خارج شد و رقابتهای 1971 در پاریس فرانسه و مسابقات 1972 در اسن آلمان برگزار شد.

در 1975 رقابتها به دو بخش سبک وزن و سنگین وزن تقسیم شد و به این ترتیب جایزه ای جدید نیز به رقابتها اضافه شد. جایزه اوورال( قهرمان قهرمانان) که به بهترین ورزشکار در مجموع اوزان داده می شد. در سالهای 1974 و 1975 آرنولد نخستین ورزشکاری بود که برنده عنوان اوورال شد.

با گذشت زمان،  مستر المپیا بدل به مهمترین رقابت ورزشکاران حرفه ای پرورش اندام در سراسر جهان شد. به طوری که نیم قرن پس از آغاز این رقابتها، مجموع جوایز نفرات برتر به 400 هزار دلار افزایش پیدا کرده است.

در طول این ایام ستاره های بزرگ مسترالمپیا چشمان را خیره کردند. بزرگانی چون لی هانی و رونی کولمن با 8 عنوان اوورالی و آرنولد شوارتزنگر و فیل هیث که 7 بار این عنوان را از آن خود ساخته اند. هانی و کولمن در دوران اوج خود، شکست ناپذیر بودند و تمامی عناوین آنها به صورت پیاپی کسب شد. هانی از 1984 تا 1991 و کولمن از 1998 تا 2005.

در طول ادوار مختلف مستر المپیا تنها یک ورزشکار آسیایی برنده عنوان اوورالی شده که او سمیر بانوط از لبنان است.

همچنین از سال 1980 رقابتهای میسیز المپیا نیز استارت زد که رقابت ورزشکاران حرفه ای پرورش اندام در بخش زنان بود. در این رقابتها ایریس کایل آمریکایی با 9 بار عنوان اوورالی رکورددار است.

اما رقابتهای 2021 مسترالمپیا نیز در حالی در اورلاندو ایالات متحده برگزار شد که ممدوح السباعي ورزشکار 37 ساله مصری و مدافع عنوان قهرمانی، یک بار دیگر از عنوان قهرمانی خود دفاع کرد و دومین عنوان قهرمانی تاریخ این مسابقات را برای قاره آفریقا و کشور مصر به ارمغان آورد.

نماینده کشورمان هادی چوپان نیز همچون سالهای قبل یکی دیگر از مدعیان جدی کسب عنوان قهرمانی بود. چوپان 34 ساله که در سال 2019 عنوان سومی رقابتها را از آن خود ساخته بود و سال گذشته نیز در دسته آزاد این رقابتها صاحب عنوان چهارمی شده بود، این بار هم عنوان سومی رقابتها را از آن خود کرد و افتخار بزرگ دیگری برای ایران به ارمغان آورد.

اهمیت کار چوپان زمانی نمایان می شود که به یاد داشته باشیم تنها ورزشکار ایرانی که پیش از او در مسترالمپیا شرکت کرده بود، مرحوم بیت الله عباسپور بود که در سال 2013 عنوان هفدهم آسیا را از آن خود کرده بود.

چوپان همچنین در سال 2019 جایزه قهرمان مردم را از آن خود کرد. جایزه ای که امسال نیز نصیب او شد. عنوانی که به خوبی نشان دهنده محبوبیت این ورزشکار 34 ساله است. ورزشکاری که به هیچ عنوان علاقه ای ندارد اخبار او توسط فدراسیون بدنسازی کشورمان اعلام شود و به همین خاطر در کمتر رسانه رسمی می توان خبری از چوپان به دست آورد.

 

 

: برای دریافت مشاوره درباره درباره مسابقات مستر المپیا و دومین عنوان سومی هادی چوپان در رقابتهای مستر المپیا فرم زیر را تکمیل کنید
واریز هزینه و دریافت مشاوره توسط آسمونی
نظر خود را درباره «درباره مسابقات مستر المپیا و دومین عنوان سومی هادی چوپان در رقابتهای مستر المپیا» در کادر زیر بنویسید :
5 + 9 = ?
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید