
نشست مطبوعاتی فیلم بدون قرار قبلی در جشنواره فیلم فجر
پنجشنبه 21 بهمن 1400
انسیه نجفی
فیلم بدون قرار قبلی ششمین ساخته « بهروز شعیبی» در مقام کارگردانیست. این فیلم در بخش سودای سیمرغ جشنواره فجر حضور دارد. با هم قسمتی از نشست مطبوعاتی این فیلم را مرور می کنیم.
محمود بابایی تهیهکننده این فیلم گفت: ما تا شب پیش از رفتن به مشهد چالشهایی داشتیم که ممکن بود اصلا این اثر به مرحله ساخت نرسد. آستان قدس رضوی قطعا در روند ساخت به ما کمک کرده است اما این کمکها لزوما مالی نبودند.
بهروز شعیبی، کارگردان: گاهی اوقات در قصه و نقطه عطف بهدنبال کنش یا کشمکش بیرونی میگردیم؛ اما در فیلمهایی چون «بدون قرار قبلی» این حالت رخ نمیدهد و هدفش انتقال احساسی خاص بهمخاطب است.
شعیبی گفت: من با بازیگران کودک بسیاری کار کردم. در ابتدا میخواستیم از کودکان اوتیسم استفاده کنیم اما ممکن بود شرایط کار برای آنها آسیبزا باشد. «حامی ترابی» قبلا تئاتر کار کرده و مثل یک بازیگر بزرگسال با ما همکاری کرد
او گفت: من بعد از «دهلیز» با خود قرار گذاشتم که به سراغ ژانرها و موضوعات مختلف بروم. من از چیزی که بدان اعتقاد دارم و آن روابط انسانی است نمیتوانم جدا شوم.
شعیبی ادامه داد: من سینما را یک رسانه و صنعت میدانم و مواضع افراد نسبت به مسائل سیاسی موضوعی شخصی است که من به آن کاری ندارم. زمانی که برای نقش «یاسمین» به دنبال بازیگر بودم هدفم این بود، کسی که انتخاب میشود پیشتر چنین نقشی را بازی نکرده باشد. باید بگویم که «پگاه آهنگرانی» یکی از بهترین بازیگرانی بود که در ده سال اخیر با او کار کرده بودم.
این کارگردان بیان کرد: این سرزمین ما است و با این موضع که اگر ناراحت هستید از ایران بروید مشکل داریم. بچههای ما قطعا برای برداشت چیزهایی که ما در سرزمین خودمان میکاریم به این کشور باز خواهند گشت.
«تراببیگی» درخصوص پرداختن به بیماری اوتیسم در این اثر گفت: به این فکر کردیم که مصداق بیرونی از یک فرد درونگرا چگونه خواهد بود. برای همین پرداخت به موضوع اوتیسم را برگزیدیم که نمادی برای ترسیم تشویشهای درونی بود.
بازیگران:
«مصطفی زمانی» درباره دلیل بازی در فیلم : من در دوران کرونا بسیار کمکار شدم تا پیشنهاد «آقای شعیبی» به من رسید وچون بیشتر پلانها خارجی بود و از حیث ابتلا به بیماری در امان بودم کار را پذیرفتم
ضمن این که من در خودم قابلیت این را میدیدم که جوری کار کنم که بازیام فرم محور نباشد.
الهام کردا گفت: درباره لهجه مشهدی همچون همه بازیگرانی که تمرین لهجه میکنند، تمرین کردم. «آقای شعیبی» برای من معلم لهجه گرفتند و در طول فیلمبرداری نیز تمرین میکردم.»
