کد مطلب:  62354 
درج نظر
درج نظر
زمان مطالعه: 2 دقیقه
نشست فیلمهای دسته دختران و موقعیت مهدی

نشست فیلمهای دسته دختران و موقعیت مهدی

نشست رسانه ای دو فیلم «دسته دختران» و «موقعیت مهدی» در جشنواره فیلم فجر برگزار شد.
زمان مطالعه: 2 دقیقه

پنجشنبه 21 بهمن 1400
انسیه نجفی

نشست رسانه‌ای فیلم سینمایی «دسته دختران»

قیدی کارگردان «دسته دختران» گفت: «هیچ شخصیتی به‌طور مستقیم از کتاب یا ماجرا یا حقیقتی شکل نگرفته بود اما شخصیت‌ها برآوردی از مطالعات من هستند. همه کاراکترها ساختگی‌اند و باید بگویم که من تنها فیلم‌هایی را می‌سازم که به موضوع آن اشراف و احاطه داشته باشم.
"قیدی" درباره به تصویر کشیدن سقوط خرمشهر و فراری شدن شخصیت‌های فیلم به جای نجات شهر بیان کرد: ما درباره یک حقیقت فیلم ساختیم و متاسفانه همه ما می‌دانیم که خرمشهر سقوط می‌کند اما این فیلم نه درباره سقوط خرمشهر که درباره عشق و امید به آینده بود.

فرشته حسینی در نشست فیلم دسته دختران
فرشته حسینی در نشست فیلم دسته دختران

او درباره پردازش شخصیت‌های فیلم عنوان کرد: فیلم ما کاراکتر محور نبود. وقتی درباره پنج شخصیت صحبت می‌شود که هرکدام برای خودشان شخصیتی اصلی هستند، هر کدام زمان مخصوص به خود را نیاز دارند و من فکر می‌کنم به اندازه زمان فیلم به سرنوشت همه آثار پرداختیم.
"ابراهیم امینی" نویسنده «دسته دختران» در ادامه این بحث گفت: ما در این اثر با فیلمی طرف هستیم که پر از فراز و نشیب است و سعی کردیم همه واقعیت را نشان دهیم. کاراکترها به این باور رسیدند که می‌توانند جان افراد را نجات دهند و شکست را به تصویر نمی‌کشد.
"فرشته حسینی" و بازیگر فیلم گفت: در این فیلم همه تلاش ما به ترسیم چهره زشت جنگ بود و امیدوارم موفق عمل کرده باشیم.
حسینی درباره بازی کردن در فیلم دفاع مقدسی ایرانی با وجود اصالت افغانستانی، گفت: من بین افغانستان و ایران تفاوتی به لحاظ حسی قائل نیستم و باید بگویم که من ایران را بسیار دوست دارم. فکر می‌کنم همه می‌توانند درک کنند که وقتی جایی بزرگ می‌شوی متعلق به همان‌جا خواهی بود.

همچنین، درباره اینکه تا چه میزان با زنان در جنگ کشور افغانستان در این فیلم همزادپنداری کرده است، گفت: من کاراکتر آرامی دارم و این شخصیت بسیار از من دور بود اما با تصاویری که از جنگ در کشورم می‌بینم، احساس همزادپنداری با نقش می‌کردم و از ته دل کار می‌کردم.

هادی حجازی فر در نشست فیلم موقعیت مهدی
هادی حجازی فر در نشست فیلم موقعیت مهدی

نشست رسانه‌ ای فیلم «موقعیت مهدی»

والی‌نژاد درباره مشارکت بنیاد مستضعفان در ساخت این فیلم گفت: «سازمان صداوسیما بنا را بر ساخت این فیلم گذاشت و نهادهای مختلفی مثل بنیاد فارابی، روایت فتح و بنیاد مستضعفان پیشنهاد مشارکت در ساخت این فیلم را داشتند. البته باید بگویم بنیاد مستضعفان از ابتدای کار بسیار به ما کمک کرد.

هادی حجازی‌فر کارگردان: از ابتدا که کار را شروع کردیم تاکید ما این بود که از دو عملیاتی که قرار است به تصویر بکشیم سندی تاریخی داشته باشیم و همه فیلم را بر مبنای مستنداتی که در بخش پژوهش جمع‌آوری کرده بودیم، ساختیم.
حجازی‌فر درباره بودجه این فیلم گفت : برای این قرارداد ما برای 400 دقیقه‌ای که ضبط کردیم، 30 میلیارد بودجه داشتیم که از آن 10 میلیارد هرینه ادوات جنگی بود. جزیره خیبر را کاملا بازسازی کردیم و هزینه‌ کارهای عمرانی برای ما بسیار بود اما عوامل حتی کمتر از دیگر آثار دستمزد گرفتند. باید بگویم از این بودجه حتی یک ریال را هم اسراف نکردیم و من تمام مسئولیت شرعی و معنوی را برعهده‌ می‌گیرم.

او ادامه داد: از ابتدا می‌دانستیم که این اثر فیلمی تلخ است و برای همین تصممیم گرفتیم رگه‌هایی از طنز را در اجرا و فیلمنامه که البته بیرون هم نزند در کار وارد کنیم. لشکر 31 عاشورا، لشکر ترک‌ها است که تنها دو نفر از آن‌ها فارس زبان بودند و باورپذیر نبود که آن‌ها با هم فارسی حرف بزنند. البته در سریال با ورود تعدادی شخصیت‌های غیر ترک زبان به لحاظ زبانی در فیلم به توازن می‌رسیم.
او در باره پخش صدای فیلم و پایین آوردن کیفیت آن اظهار داشت : سیستم پخش سالن میلاد خیلی خوب نیست.

دو فیلم دسته دختران و موقعیت مهدی هر یک به نوعی به جنگ تحمیلی اشاره کرده اند، یکی از رشادت های بانوان گفته است و دیگری از اسطوره ها.

: برای دریافت مشاوره درباره نشست فیلمهای دسته دختران و موقعیت مهدی فرم زیر را تکمیل کنید
واریز هزینه و دریافت مشاوره توسط آسمونی
نظر خود را درباره «نشست فیلمهای دسته دختران و موقعیت مهدی» در کادر زیر بنویسید :
3 + 7 = ?
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید