کد مطلب:
68116
درج نظر
درج نظر
زمان مطالعه: 2 دقیقه

منشور حقوق بیمار در داروخانه
منشور حقوق بیمار در داروخانه در راستاي تبيين حقوق بيمار در مؤسسات دارويي توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی به داروخانه های ابلاغ شده.
زمان مطالعه: 2 دقیقه
سرفصل های این مطلب:[بستن]
منشور حقوق بیمار در داروخانه در راستاي تبيين حقوق بيمار در مؤسسات دارويي توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی به داروخانه های ابلاغ شده که در ادامه این بخش از آسمونی به آن می پردازیم.
منشور حقوق بيمار در داروخانه
- بیمار حق دارد بعد از دریافت دارو از داروساز در داروخانه ، اطلاعات مورد نیاز درباره درمان دارویی اش ( از جمله مقدار و نحوۀ صحیح مصرف دارو ) را سؤال نماید و داروساز موظف است تا تفهیم کامل بیمار به تمامی سؤالات دارویی بیمار پاسخ گوید . اطلاعات داده شده باید بدون اصطلاحات تخصصی و کاملاً واضح باشد به طوریکه بیمار قانع و به طور کامل توجیه شود . علاوه بر ان داروساز موظف است مقدار و نحوۀ مصرف دارو را مطابق دستورالعمل شمارۀ 739/د مورخ 5/2/80 مکتوب نماید.
- بیمار حق دارد که حرمت و شأن او در داروخانه حفظ شده و به نیازهای دارویی او با رعایت ضوابط و مقررات به موقع و به طور کامل توجه شود.
- بیمار حق دارد در رابطه با حفظ اسرار بیماری و وضعیت سلامت خود به داروساز اعتماد کامل داشته باشد و داروساز می باید در روابط کاری خود چنین اطمینانی را برای بیماران فراهم نماید.
- بیمار حق دارد در مورد داروهایی که پزشک برای او تجویز می کند از داروساز در داروخانه راهنمایی و مشاوره بخواهد.
- بیمار حق دارد به پاسخ های داروساز در رفع نیازهای دارویی اش اطمینان کند و داروساز مسئول گفته ها و توصیه های خود می باشد.
- بیمار حق دارد از داروساز خود درباره منافع و مضرات و هزینه های دارویی اش اطلاعات بخواهد و داروساز باید بیمار را راهنمایی کند.
- بیمار حق دارد که بداند در صورت فراموش کردن یک دوز دارو ، چه باید کرد.
- بیمار حق دارد که بداند چطور متوجه شود داروهای مصرفی اش اثر کرده و علامت پیشرفت درمان چیست.
- داروساز می تواند با توجه به سطح آگاهی بیمار و در صورتی که از گروه پزشکی باشد اطلاعات اضافی ارائه نماید.
- داروساز باید در مورد تداخل داروهای تجویز شده در نسخه با غذا ، داروهای دیگر و پاسخ های آزمایشگاهی بیمار را راهنمایی کند.
- داروساز باید توصیه های مصرف دارو در حالت بارداری یا شیردهی را در صورت لزوم به بیمار اعلام نماید.
- داروساز باید بیمار را در صورت مصرف " دارویی همزمان با سایر داروها " ( داروهای OTC ، ضد بارداری ، خوراکی و غیره ) در صورت لزوم راهنمایی کند.
- داروساز باید در صورتی که بیمار دارای بیماری زمینه ای نیز هست ، نحوۀ مصرف داروهای موجود در نسخه را به بیمار توصیه نماید.
- داروساز باید صحت دوزاژ تجویزی را با توجه به شرایط بیمار ( سن ، وزن و غیره ) بررسی و در صورت لزوم با پزشک معالج مشورت نماید.
- داروساز باید عوارض جانبی مهم دارو را با توجه به برگۀ راهنمایی بیمار ( بروشور ) با رعایت شرایط بیمار هشدار دهد.
برای شکایت از داروخانه به کجا مراجعه کنیم؟

- شکایت از طریق سازمان غذا و دارو
- شکایت از طریق سازمان تعزیرات حکومتی
- شکایت از طریق سازمان نظام پزشکی