
مراسم اعتکاف 1400
مراسم اعتکاف هر ساله به مدت سه روز از تاریخ 13 تا 15 ماه رجب در ایران برگزار می شود. اما این مراسم در چه جاهایی صورت می گیرد و با توجه به شرایط کرونایی باید چه شیوه نامه هایی را رعایت کرد. در ادامه با آسمونی باشید.

اعتکاف چیست؟
اعتکاف به معنای توقف در جایی است که این مکان می تواند مسجد باشد تا به عبادت خداوند بپردازیم. اعتکاف عملی مستحب است که طی آن فرد به مدت حداقل سه روز در مسجد می ماند و روزه می گیرد و عبادت می کند. اعتکاف از جمله سنت های پیامبر(ص) است. پیامبر برای اولین بار در شهر مدینه و در دهه اول ماه رمضان در مسجد اعتکاف کردند. سال بعد در دهه دوم و سال بعد از آن در دهه سوم این اعتکاف تکرار شد و پیامبر در این مدت چادری را در مسجد برای خودشان برپا می کردند و به عبادت خداوند می پرداختند.
اعتکاف در کجا برگزار می شود؟
در ایران مراسم اعتکاف در ایام البیض ماه رجب (یعنی روزهای 13 تا 15 ماه رجب) انجام می شود و در این زمان در بیشتر مساجد کشور و یا بعضی دانشگاه ها این مراسم برگزار می شود. به روزهای سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم هر ماه قمری ایام البیض (روزهای سفید) گفته می شود و به عقیده مسلمانان ایام البیض ماه های رجب، شعبان و رمضان دارای فضیلت بسیار است. جاهایی که مراسم اعتکاف برگزار می شود در شهرهای ایران مشخص است و از قبل اطلاع رسانی می شود. به طور معمول، مساجد شهرها برای مراسم اعتکاف آماده می شوند.
تاریخ ایام البیض 1400
ایام البیض در ماه رجب 1400، روزهای سه شنبه (26 بهمن)، چهارشنبه (27 بهمن) و پنجشنبه (28 بهمن) است.
شیوه نامه بهداشتی برگزاری اعتکاف
با توجه به شیوع بیماری کرونا و امیکرون، ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا ضوابطی را ابلاغ کرده است:
- برگزاری مراسم در شهرهای با وضعیت ابتلاء بالا از نظر بیماری (قرمز) بر اساس تصمیمات ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا ممنوع می باشد.
- برگزاری مراسم در شهرهای با وضعیت (نارنجی، زرد و آبی) از نظر بیماری بر اساس تصمیمات ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا با رعایت پروتکل های بهداشتی و رعایت ظرفیت 20 درصد بلامانع می باشد.
- در مساجد و محیط مسقف رعایت فاصله گذاری اجتماعی (تأمین فضا برای هر نفر 1 متر مربع) و استفاده مناسب از ماسک و اقلام عبادی شخصی الزامی است.
- افرادی که سه دوز واکسن را تزریق نموده اند بدون ارائه تست PCR منفی می توانند در مراسم شرکت کنند و افرادی که دو دوز واکسن را تزریق نموده اند با ارائه تستPCR منفی معتبر می توانند در مراسم شرکت نمایند.
- ورود افرادی که دارای بیماری زمینه ای هستند و یا افراد بالای 60 سال، حتی اگر واکسن هم زده باشند ممنوع است.
- مواد غذایی و آشامیدنی توزیع شده بایستی به صورت بسته بندی باشد.
- از توزیع نوشیدنی و چای در استکان ها و لیوان های مشترک خودداری شود.