
قوچان نژاد و مهمترین گل ایران به کره جنوبی
گاهی اوقات یک گل می تواند سرنوشت فوتبال یک یا چند کشور را تغییر دهد. وقتی روز آخر رقابتهای انتخابی جام جهانی در منطقه آسیا فرا رسید، سرنوشت سه تیم می توانست با یک گل تغییر کند. ایران باید کره جنوبی را شکست می داد تا حتما به جام جهانی صعود کند. اما اگر گل پیروزی توسط ایران وارد دروازه کره جنوبی نمی شد، کره صدرنشین گروه می شد و در این صورت از بین ایران و ازبکستان یکی با تفاضل گل برتر به جام جهانی می رسید. از طرفی اگر گلهای ازبکستان در بازی همزمان مقابل قطر زیاد می شد یا گلهای ایران به کره افزایش می یافت، ممکن بود کره در خانه، جام جهانی را از دست بدهد.
کره در زمین خودی و با حمایت هواداران خودی، هجومی تر از ایران کار کرد و ایران به دنبال بهره گرفتن از اشتباهات کم شمار حریف بود. در نیمه دوم بعد از چند ضربه بی هدف در کنار زمین، سانتری بلند- که بی شباهت به دفع توپ نبود- از محوطه دفاعی ایران وارد زمین کره شد. مدافعان کره کاملا به این توپ مسلط بودند, حداقل در ظاهر و از دید تماشاگران.
اما نه از نگاه تک مهاجم ایران در زمین کره. رضا قوچان نژاد مداقع حریف را تحت فشار قرار داد و ناگهان نیمی از معجزه اتفاق افتاد؛ دفع توپی اشتباه که توپ را نصیب قوچان نژاد کرد...
پیش از این بازی هم قوچان نژاد عملکردی درخشان در بازیهای تیم ملی از خود نشان داده و در اندک بازیهای ملی خود، خیلی سریع در دل هواداران جا باز کرده بود. در روزهایی که به تازگی داشت تابوی حضور بازیکنان ایرانی ساکن کشورهای اروپایی در تیم ملی شکسته می شد، کارلوس کی روش از رضا قوچان نژاد در بازی خانگی مقابل کره جنوبی استفاده کرد و چیزی نمانده بود برگردان گوچی گلی بی همتا برای ایران به ثمر برساند. آن توپ گل نشد اما اثر خود را گذاشت. در ادامه قوچان نژاد هر روز بهتر از قبل شد. در مقدماتی جام ملتها در برد(5-0) مقابل لبنان دو گل به این تیم زد و آن گاه در مقدماتی جام جهانی و در نبرد مرگ و زندگی در خانه قطر، تک گل سه امتیازی بازی را به ثمر رساند. بازی بعدی مقابل لبنان بود. باز هم در استادیوم آزادی و این بار در مقدماتی جام جهانی. لبنان که کره را متوقف کرده بود، در برابر ایران حرفی برای گفتن نداشت و چهار گل خورد. از جمله گل فوق العاده گوچی که به دنبال مهار فوق العاده توپ او از سانتری بلند، دریبل بازیکن حریف و سرانجام ضربه ای به سقف دروازه همراه بود؛ همه این هنرنمایی ها با پای چپ گوچی انجام شد؛ همان پایی که گل پیروزی برابر قطر را به ثمر رسانده بود.
پای چپ گوچی در لحظه حساس بازی با کره جنوبی هم ماموریت خود را به خوبی انجام داد. قوچان نژاد بعد از مهار توپ، جلو و جلوتر رفت و در موقعت تک به تک گل سه امتیازی ایران را به ثمر رساند. گلی که به معنای صدرنشینی ایران در گروه بود و صعود به جام جهانی پس از روزهایی دشوار. در بازی همزمان ازبکستان به شکلی مشکوک 5 گل به قطر زد و اگر گل گوچی به ثمر نمی رسید، ایران با تفاضل گل کمتر از ازبکستان، حتی در گروه خود دوم هم نمی شد و ناچار بود برای صعود به جام جهانی راهی نبردهای پلی آف مقابل اردن و اروگوئه شود.
قوچان نژاد هم در تیم ملی ماند و درخشش خود را ادامه داد. او تک گل ایران در جام جهانی را مقابل بوسنی به ثمر رساند و بعدها در جام ملتهای آسیا و مقدماتی جام جهانی 2018 هم برای ایران بارها گلزنی کرد. او در پایان بازیهای جام جهانی 2018 از تیم ملی خداحافظی کرد. اما گل او به کره جنوبی، یک نسل فوتبال ایران را از حسرت جام جهانی دور کرد.