
ابتلای بیماران کرونایی به قارچ سیاه در هند
به گزارش آسمونی و به نقل از بی بی سی، موکورمایکوزیس نوعی عفونت قارچی مزمن و عامل بیماری قارچ سیاه است که منجر به ایجاد رنگ سیاه در مخاط بینی میشود و میتواند سینوسها، مغز، ریهها و چشمها را آلوده کند.
این بیماری عموما در افرادی با سیستم ایمنی ضعیف تر و توان مبارزه کمتر با عفونت، بروز میکند و می تواند در افراد دیابتی یا دارای نقص ایمنی شدید مانند بیماران سرطانی یا مبتلایان به ایدز بسیار خطرآفرین باشد.
آبریزش بینی، تورم و درد یک طرفه صورت، سردرد، تب برخی از علائم ابتلا به این عفونت قارچی است که سبب مرگ برخی از بیماران نیز میشود.
اخیرا مواردی از ابتلا به بیماری قارچ سیاه در میان مبتلایان به ویروس کووید19 که در بیمارستانهای هند، عراق و بولیوی بستری شده اند، مشاهده شده است.
به گفته متخصصان، گسترش سریع این عفونت تا حد زیادی به استفاده بی رویه از داروهای کورتیکواستروئید (بر پایه کورتون) که برای درمان بیماران مبتلا به کرونا تجویز میشود، ارتباط پیدا میکند. استفاده بیش از حد از این داروها یا مصرف آنها توسط افرادی که سیستم ایمنی بدن آنان به دلیل بیماری ضعیف شده است، خطر ابتلا به این عفونت قارچی را افزایش می دهد.
همچنین متخصصان به برخی دلایل محیطی از جمله وجود آب آلوده در کپسولهای اکسیژن یا دستگاههای مرطوب کننده هوا به عنوان دیگر عوامل دخیل در تکثیر قارچ سیاه و پیشرفت آلودگی ناشی از این عفونت قارچی اشاره کردهاند.
به گفته پزشکان هندی، این عفونت 12تا 18 روز پس از بهبودی بیماری کووید 19 ظاهر می شود. درصورتیکه بیماران به موقع تحت درمان قرار نگیرند، احتمال فوت بیمار تا 94 درصد افزایش پیدا می کند.