
شناسایی آنتی بادی مقاوم در برابر جهش های ویروس کرونا
به گزارش آسمونی و به نقل از مدیکال اکسپرس، ویروسی که امروزه باعث کووید-19 میشود، همان ویروسی نیست که برای اولین بار در دسامبر 2019 ظهور پیدا کرد. بسیاری از سویه های موجود در حال حاضر تا حدی در برابر برخی از درمانهای مبتنی بر آنتی بادی که بر اساس ویروس اصلی ایجاد شدهاند، مقاوم هستند و با ادامه همه گیری، انواع بیشتری از آنها نیز به وجود میآیند و مقاومت آنها افزایش مییابد.
مایکل اس دایموند، نویسنده ارشد این مطالعه و پروفسور پزشکی، میگوید: آنتی بادیهای فعلی ممکن است علیه برخی از انواع مختلف کار کنند. ویروس به احتمال زیاد در طول زمان و فضا تکامل خود را ادامه میدهد. داشتن آنتی بادیهای موثر و خنثی کنندهای که به صورت جداگانه کار میکنند و میتوانند با هم ترکیب شوند تا ترکیب جدیدی ایجاد شود، احتمالا از مقاومت جلوگیری میکند.
محققان 43 آنتی بادی را با اندازه گیری میزان خوبی که آنها از آلوده شدن سلولهای موجود در یک ظرف از نوع اولیه سارس-کوو-2 جلوگیری کردند، مورد بررسی قرار دادند، سپس نه مورد از قویترین آنتی بادیهای خنثی کننده در موشها مورد آزمایش قرار گرفت تا مشخص شود آیا آنها میتوانند از حیوانات آلوده به سارس-کوو-2 اصلی در برابر بیماری محافظت کنند. آنتی بادیهای متعدد هر دو آزمایش را با درجات مختلف قدرت گذراندند.
دایموند که همچنین استاد میکروبیولوژی مولکولی و ایمونولوژی است، میگوید: این آنتی بادی بسیار خنثی کننده است به این معنی که در غلظتهای پایین بسیار خوب عمل میکند؛ یعنی در برابر همه انواع مختلف کار میکند. این برای درمان ترکیبی عالی است. ترکیب یک آنتی بادی با آنتی بادی دیگر که در جایی دیگر متصل میشود تا یک درمان ترکیبی ایجاد کند که مقاومت در برابر آن برای ویروس بسیار دشوار باشد.