
معرفی گزارش از دو نمایش خیابانی" قصه کفشها" و " مدافع آخر" در چهلمین دوره جشنواره بین المللی تئاتر فجر
چهارشنبه 27 بهمن 1400
نویسنده: مرجان دلپسند
مدافعان حرم به رهبری سردار دلها سردار " قاسم سلیمانی " فرمانده نیروی قدس سپاه درسال 1393 تنها با ( 70 ) نفر از نیروهایش توانست اربیل را از اشغال توسط داعش نجات بدهند. درست در زمانی که گروهک داعش با پیشروی به سمت مناطق شمالی کشور عراق " موصل واستان الانبار " را به تصرف خود درآورده بود، قصد داشت اربیل عراق را نیز به تصرف نیروهای خود در بیاورد. اما با رشادت و جانفشانی های مدافعان حرم به رهبری سردار قاسم سلیمانی طی عملیاتی که شخصا فرماندهی می شد، توانستند محاصره شهر اربیل را در هم بشکنند . موضوعی که در سال 1400 درچهلمین دوره از جشنواره بین المللی تئاتر نیز در چند عنوان نمایش درچند داستان متفاوت به آن پرداخته شده است.
"مدافع اخر"
نمایش "مدافع آخر" روایت گر داستان دو برادر کرمانشاهی است که به همراه پدر مسن خود زندگی می کنند. دو برادر که رویای عضویت در یک تیم فوتبال نامدار شهرخود را دارند. اما به واسطه نگهداری از پدر هردو نمی توانند عضو یک تیم فوتبال در پست مدافع باشند. اما در سن 35 سالگی برادر بزرگتر موفق به کسب این عنوان در تیم فوتبال دلخواهش می شود. درست زمانی که جایگاهی در این تیم پیدا می کند ، از فوتبال خداحافظی کرده و درکسوت یک مدافع حرم راهی کشور سوریه برای حمایت از بارگاه حضرت زینب (س)می شود.
در این نمایش از آیین سنتی مناطق کردنشین در عزاداری استفاده شده است. در پایان نمایش نیز از " آیین چمری" مراسمی که در آن از ساز دهل، سرنازاری ومویه نیز استفاده شده است. این نمایش از استان تهران در دو سانس در محوطه تئاتر شهر در روزهای (17 و 18) بهمن ماه 1400 به اجرا در آمد. نویسنده این نمایش "محمد قاسمی" و کارگردانش " احمد جعفری" می باشند. از دیگر آثار این کارگردان جوان می توان به نمایش "دهلران پایتخت سونامی جهان" در نهمین دوره تئاتر صاحبدلان با موضوعیت دفاع مقدس نیز اشاره نمود.
" قصه كفش ها"
نمایش دیگری با عنوان " قصه کفش ها " از استان کرمان با دوبازیگر است. در این نمایش نیز به موضوع مدافعان حرم با داستانی دیگر پرداخته شده است. این نمایش نیز روایت گر داستان دخترکی افغان است که برای یافتن برادرش ایران آمده است . برادر او نیز یکی ازمدافعان حرم است که در مقابله با داعش به رهبری سردار سلیمانی برای نجات بارگاه اهل بیت جنگیده اما او بعد از گذشت سال ها هنوز به کشورش بازنگشته است. در این نمایش خواهر وی نیز به دنبال یافتن او به ایران باز می گردد . دختری که تنها مهارتش کفاشی است. نویسنده این نمایش "حسام الدین ایرانمنش " و کارگردانش "روح اله آریس" می باشد. این نمایش نیز در دو سانس در روز 23 بهمن در محوطه خانه هنرمندان و در روز 24 بهمن نیز در محوطه تئاتر شهر اجرا شد. این نمایش درجشنواره سردار آسمانی برنده بازیگر اول زن و دربخش نویسندگی وکارگردانی نیز برتر شناخته شده است.
رشته تحصیلی کارگردان نمایش "قصه کفش ها" مهندسی عمران می باشد . اما در زمینه کارگردانی (17) سال تجربه کاری دارد . همچنين وى در زمینه نویسندگی 12 اثر را به نام خود ثبت نموده است.او هم چنین در 9 نمایش نیز در کسوت بازیگر ایفای نقش کرده است. "اریس" همچنين درجشنواره "تئاتر نیمکت چوبی" استان کرمان که به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان برگزار شد ، عنوان کارگردان برتر را کسب كرده است . مخاطبان علاقمند به تئاتر نیز می توانند بلیط نمایش های اجرا شده در چهلمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر رابه صورت آنلاین از سایت تیوال خریداری و مجددا تماشا كنند.
مدافعان حرم به رهبری سردار دلها سردار " قاسم سلیمانی" فرمانده نیروی قدس سپاه درسال 1393 تنها با ( 70 ) نفر از نیروهایش توانست اربیل را از اشغال توسط داعش نجات بدهند. درست در زمانی که گروهک داعش با پیشروی به سمت مناطق شمالی کشور عراق "موصل واستان الانبار" را به تصرف خود درآورده بود، قصد داشت اربیل عراق را نیز به تصرف نیروهای خود در بیاورد. اما با رشادت و جانفشانی های مدافعان حرم به رهبری سردار قاسم سلیمانی طی عملیاتی که شخصا فرماندهی می شد، توانستند محاصره شهر اربیل را در هم بشکنند. موضوعی که در سال 1400 در چهلمین دوره از جشنواره بین المللی تئاتر نیز در چند عنوان نمایش در چند داستان متفاوت به آن پرداخته شده است.
"مدافع اخر"
نمایش"مدافع آخر" روایت گر داستان دو برادر کرمانشاهی است که به همراه پدر مسن خود زندگی می کنند. دو برادر که رویای عضویت در یک تیم فوتبال نامدار شهرخود را دارند. اما به واسطه نگهداری از پدر هردو نمی توانند عضو یک تیم فوتبال در پست مدافع باشند. اما در سن 35 سالگی برادر بزرگتر موفق به کسب این عنوان در تیم فوتبال دلخواهش می شود. درست زمانی که جایگاهی در این تیم پیدا می کند، از فوتبال خداحافظی کرده و درکسوت یک مدافع حرم راهی کشور سوریه برای حمایت از بارگاه حضرت زینب (س) می شود. در این نمایش از آیین سنتی مناطق کردنشین در عزاداری استفاده شده است. در پایان نمایش نیز از " آیین چمری" مراسمی که در آن از ساز دهل، سرنازاری ومویه نیز استفاده شده است.
این نمایش از استان تهران در دو سانس درمحوطه تئاتر شهر در روزهای (17 و 18) بهمن ماه 1400به اجرا در آمد. نویسنده این نمایش "محمد قاسمی"و کارگردانش " احمد جعفری" می باشند. از دیگر آثار این کارگردان جوان می توان به نمایش "دهلران پایتخت سونامی جهان " در نهمین دوره تئاتر صاحبدلان با موضوعیت دفاع مقدس نیز اشاره نمود.
" قصه كفش ها"
نمایش دیگری باعنوان " قصه کفش ها " از استان کرمان با دوبازیگر است. در این نمایش نیز به موضوع مدافعان حرم با داستانی دیگر پرداخته شده است. این نمایش نیز روایت گر داستان دخترکی افغان است که برای یافتن برادرش ایران آمده است. برادر او نیز یکی ازمدافعان حرم است که در مقابله با داعش به رهبری سردار سلیمانی برای نجات بارگاه اهل بیت جنگیده اما او بعد از گذشت سال ها هنوز به کشورش بازنگشته است. در این نمایش خواهر وی نیز به دنبال یافتن او به ایران باز می گردد. دختری که تنها مهارتش کفاشی است. نویسنده این نمایش "حسام الدین ایرانمنش " و کارگردانش "روح اله آریس" می باشد.
این نمایش نیز در دو سانس در روز 23 بهمن در محوطه خانه هنرمندان و در روز 24 بهمن نیز در محوطه تئاتر شهر اجرا شد. این نمایش درجشنواره سردار آسمانی برنده بازیگر اول زن و دربخش نویسندگی وکارگردانی نیز برتر شناخته شده است. رشته تحصیلی کارگردان نمایش "قصه کفش ها " مهندسی عمران می باشد. اما در زمینه کارگردانی (17) سال تجربه کاری دارد. همچنين وى در زمینه نویسندگی 12 اثر را به نام خود ثبت نموده است. او هم چنین در 9 نمایش نیز در کسوت بازیگر ایفای نقش کرده است. "اریس" همچنين درجشنواره "تئاتر نیمکت چوبی" استان کرمان که به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان برگزار شد، عنوان کارگردان برتر را کسب كرده است. مخاطبان علاقمند به تئاتر نیز می توانند بلیط نمایش های اجرا شده در چهلمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر رابه صورت آنلاین از سایت تیوال خریداری و مجددا تماشا كنند.