
لایحه رتبه بندی معلمان در شورای نگهبان تایید شد
به گزاش آسمونی و به نقل از ایسنا، لایحه نظام رتبهبندی معلمان پس از رفع ایرادات شورای نگهبان در نهایت از سوی این شورا مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
بر اساس اعلام سخنگوی شورای نگهبان در صفحه شخصی خود در شبکه مجازی توییتر این مصوبه پس از رفع ایرادات موجود از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی بالاخره به تصویب شورای نگهبان رسید.
در بخش هایی از این لایحه به رتبه بندی معلمان بر اساس معیار های مختلفی اشاتره شده است که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم:
- شایستگی عمومی: مجموعهای از صفات و ویژگیهای شخصیتی فرد، شامل باورها، نگرشها، اعتقادات و رفتار مبتنی بر نظام ارزشی، فرهنگی و اخلاقی جامعه اسلامی و نظام آموزش و پرورش کشور است که زمینه را برای انجام کار متعهدانه آماده میکند و پایبندی فرد را به ارزشهای اسلامی و انقلاب اسلامی، قوانین و مقررات آشکار میسازد این دسته از شایستگیها در طول خدمت مشمولین مورد بررسی و تأیید قرار میگیرد.
- شایستگی تخصصی: مجموعهای از توانمندیهای مرتبط با تسلط بر فرآیند و برآیند دانش تخصصی (موضوع تدریس)، دانش تربیتی و سایر حوزههای دانشی مرتبط با یاددهی – یادگیری، دستاوردها، خلاقیت و نوآوریهای علمی مرتبط، آخرین مدرک تحصیلی و توانایی تفکر علمی و انجام پژوهش در آن حیطه که فرد برای انجام مؤثر وظایف شغلی خود باید از آنها برخوردار باشد.
- شایستگی حرفهای: مجموعهای از توانمندیهای مرتبط با بهکارگیری تلفیقی دانش، نگرش و مهارتهای تخصصی و تربیتی و عملکرد رقابتی معلمان در موقعیت آموزشی و تربیتی مبتنی بر نظام آموزشی معیار در جمهوری اسلامی ایران
اما بخشی از لایحه رتبه بندب معلمان که دارای ایراداتی بود که نقایص آن به نمایندگان گوشزد شده و در ادامه نیز از سوی ایشان رفع شده بود عبارت بود از ماده 3 که در آن آمده است: معلمان براساس شایستگیهای عمومی، تخصصی و حرفهای و تجربه خود در رتبههای پنجگانه به ترتیب: آموزشیار معلم، مربی معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم و استاد معلم قرار میگیرند.
بر اساس ماده 4 اصلاح شده؛ فرآیند رتبهبندی برای کلیه معلمان ، در یکی از رتبههای ماده (3) این قانون و مطابق آییننامه اجرائی آن حداکثر تا سه ماه پس از ابلاغ قانون، بر مبنای امتیازات ناشی از معیارهای ذیل با رعایت ترتیب اولویت، انجام میشود.