
درخواست تبریز برای عنوان شهر جهانی خلاق ادبی
به گزارش آسمونی و به نقل از روزنامه همشهری؛ تبریز در آستانه ی انتخاب شدن به عنوان «شهر جهانی خلاق ادبی» از سوی سازمان یونسکو می باشد.
ویژگی های منحصر به فرد تاریخی و فرهنگی هر یک از شهر های ایران سبب شده است که هر یک از آن ها در یک بخش خاص مستعد باشند. از سال 94 تا به حال تعدادی از شهر های ایران از سوی سازمان یونسکو به عنوان شهر های خلاق انتخاب شده اند مانند اصفهان و بندر عباس که شهر های خلاق صنایع دستی، سنندج شهر خلاق موسیقی و شهر رشت به عنوان شهر خلاق خوراک. حال این سازمان بین المللی در حال بررسی شرایط و امکان انتخاب تبریز به عنوان "شهر خلاق ادبی" است.
در واقع سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل که تحت عنوان "یونسکو" نیز شناخته می شود، مفهومی تحت عنوان "شهر خلاق" ارائه کرده است تا شهر های مختلف دنیا برای رسیدن به رفاه و صلح همگانی با یکدیگر همکاری کنند و شبکه ای متشکل از شهر های خلاق ایجاد کنند. انتخاب این شهر ها می تواند رابطه و پیوند شهر با شهروندان را بهبود بخشیده و سبب پیشرفت فرهنگی و حتی اقتصادی شهر ها شود.
تبریز از از گذشته محل زندگی و فعالیت بسیاری از ادبای فارسی بوده است. از میان این ادبا بزرگانی همچون شهریار، غلامحسین ساعدی و رضا براهنی اهل آذربایجان بوده اند. همچنین مقبره الشعرا از معروف ترین مکان های گردشگری تبریز به شمار می آید. این ویژگی های فوق العاده سبب شد تا شهرداری تبریز برای انتخاب این شهر به عنوان شهر خلاق ادبی از یونسکو در خواست کند.
در این مورد سعید حاجی زاده، مدیر کل ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تبریز عنوان کرد:
حدود 10 روز پیش پرونده تبریز در حوزه شهر خلاق ادبی به یونسکو ارسال شد و این سازمان روز شنبه با ارسال ایمیلی دریافت پرونده را تایید و اعلام کرد که نتیجه ی نهایی را تا آبان ماه سال جاری اعلام خواهد کرد.
وی با بیان اهمیت به سزای ادبیات و جایگاه ویژه آن در شهر تبریز افزود:
تبریز از دوره سلجوقی تا امروز 7 بار به عنوان پایتخت ایران انتخاب شده و از همان زمان محل تجمع ادیبان بزرگی بوده است. به جز شهریار که خود و اشعارش در ایران، آذربایجان و ترکیه بسیار محبوب است، میرزا آقای تبریزی، نخستین نمایشنامه نویس ایرانی و جبار باغچه بان نویسنده و نخستین معلم ناشنوایان ایران نیز اهل این شهر هستند.
وی درباره فرآیند انتخاب و شهر و ایجاد پرونده برای آن می گوید:
در سال 97 و در سفری که حجت الله ایوبی، دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو ایران به استان آذربایجان شرقی داشت ، این موضوع مطرح و مدتی بعد در کمیسیون فرهنگی شورای شهر تبریز تصویب شد تا اینکه در 21 تیر امسال پرونده برای بررسی نهایی پرونده ارسال شد.
در پایان مدیر کل ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تبریز با بیان این نکته که با افزایش ظرفیت گردشگری تبریز از سال 2018 و انتخاب این شهر به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام گفت :
اقدامات زیرساختی زیادی مانند هتل سازی و مرمت آثار تاریخی شهر تبریز انجام شد اما با این حال نتوانستیم در این مدت ظرفیت های شهر تبریز را معرفی کنیم. اما انتخاب تبریز به عنوان شهر جهانی خلاق ادبی می تواند در این زمینه به ما کمک شایانی برای شناساندن شهر به گردشگران جهان فراهم کند.