ارزیابی مهاجرت
کد مطلب:  71712 
درج نظر
درج نظر
زمان مطالعه: 4 دقیقه
بازیهای آسیایی توکیو(1958) و بودجه ورزش ایران

بازیهای آسیایی توکیو(1958) و بودجه ورزش ایران

65 سال قبل کاروان ایران در سومین دوره بازیهای آسیایی در توکیو حضور پیدا کرد. اما در آن زمان ورزش و ورزشکاران ایران با امروز چه تفاوت هایی داشتند؟
زمان مطالعه: 4 دقیقه

برای این که مشاهده کنید ورزش ایران در سال 1337 ش.(1958 م.) چه تفاوت ها و شباهت هایی با امروز داشت، بهتر آن است بدون هیچ کم و کاستی، نوشته های سرتیپ ایزدپناه را بعد از بازیها با هم بخوانیم و بودجه سازمان تربیت بدنی و هزینه ها را با امروز مقایسه کنیم.

( فعلا این اولین تفاوتها: رئیس وقت سازمان ترتبت بدنی می توانست برخلاف امروزی ها مشاهدات خود را روی کاغذ بیاورد! و البته خواهیم دید شفاف سازی در هزینه ها با امروز چه اندازه تفاوت داشت. پیدا کردن باقی تشابهات و تفاوت ها با شما!)

هیئت مدیره محترم انجمن ملی تربیت‌بدنی:

محترماً گزارش جامعی از جریان اردوی مسابقات آسیایی و نحوه اجراء مسابقات و نواقصی که از لحاظ فنی و سازمانی در ایران و همچنین در کشور ژاپن وجود داشت، همچنین صورت هزینه اردوی مسابقات آسیایی و مخارج طياره و مخارج قهرمانان را در توکیو از نظر هیئت مدیره محترم انجمن می‌گذارند.

رئیس انجمن ملی تربیت‌بدنی ایران - سرتیپ دکتر ایزدپناه

 

سومین دوره مسابقات آسیایی از تاریخ ۳۱ اردیبهشت تا یازدهم خرداد ماه ۳۷ در پایتخت کشور ژاپن انجام گردید. قبل از اعزام قهرمانان اردویي به مدت ۲۱ روز در کاخ انجمن ملی تربیت‌بدنی ایران تشکیل شد. کاخ انجمن ملی تربیت‌بدنی البته برای تشکیل اردو مناسب نبود و این ایرادی است که می‌توان به محل اردو گرفت. به همین علت، اغلب فدراسیون‌ها مانند فدراسیون والیبال، فوتبال، تیراندازی، بوکس، تنیس و پينگ‌پنگ، دوچرخه( سواری) تا روزهای آخر اردو تیم خود را برای شرکت در اردو تعيين و معرفی ننمودند.

قهرمانان در سه نوبت در تاریخ‌های ۲۱ و ۲۳ و ۲۵ اردیبهشت ماه ۳۷ به توکیو اعزام گردیدند و به نظر کمیته اجرائیه اعزام قهرمانان تا اندازه‌ای زود به‌نظر می‌رسید. مخصوصاً که در روزهای اول ورود به توكيو به علت نامنظم بودن برنامه و وسایل ایاب و ذهاب و محل تمرین، چند روزی قهرمانان در ناراحتی و بدون تمرین به سر می‌بردند. موضوع قابل ملاحظه دیگر این است که محل اردو در داخل شهر، مجاور ترن‌های برقی که تا صبح در رفت و آمد بودند تعیین شده بود و اطراف مهمانخانه را صدها کاباره و رقاصخانه احاطه نموده بود و بدین ترتیب وسائل راحتی و آسایش از کلیه قهرمانان سلب شده بود. یعنی محل اردوها با شرایط بالا برخلاف مقررات اردوهای ورزشی و اردوهای مسابقات ناحیه‌ای و المپیک می‌باشد.

باید به عرض برساند که کلیه قهرمانان کشورهای مختلف در يك محل یا يك مهمانخانه پذیرائی نمی‌شدند، بلکه عده‌ای در دائی‌چی هتل و عده دیگر در پرنس هتل و قهرمانان تیراندازی در خارج از توکیو در شهر یوکوهاما پذیرائی می‌شدند و این عمل کمیته تشکیلاتی بازی‌های آسیایی برخلاف روح وحدت و مقررات بازی‌های ناحیه‌ای و المپيك مي‌باشد.

غذای قهرمانان خوب و ماكول تهیه نمی‌شد و با اینکه بكرات در خصوص تهیه غذای ایرانی به مسئولین یادآور می‌شدیم ابداً تربیت اثر ندادند و قهرمانان ایران اجباراً از غذای پاکستانی‌ها که دارای مقدار زیادی ادویه بود استفاده می‌نمودند و در نتیجه مبتلا به تحريكات عصبی و بیماری معدی شده بودند.

کمیته تشکیلاتی برنامه‌های تمریناتی و وسایل ایاب و ذهاب و خط سير اتوبوس‌های قهرمانان و محل تمرین‌ها را تعيين نموده بود. به‌طوری‌که در چند روز اول قهرمانان و مربیان با مشکلات زیادی روبرو شده بودند و قهرمانان را با تاکسی به محل‌های تمرین هدایت می‌نمودند و پس از اعتراض شدید رؤسای میسیون‌های کشورهای شرکت‌کننده، این نقیصه مرتفع گردید

مراسم افتتاح مسابقات که در پیشگاه مبارك شاهانه انجام گردید باعث تأسف مسئولین دستگاه ورزشی کشور گردید. عدم توجه قهرمانان به دستورات مربیان و سرپرستان و تأکیداتی‌که برای حفظ انتظامات خودداری از عکس‌برداری شده بود، سبب گردید. موقعی‌که مشعل بازی‌های آسیایی داخل میدان گردید چند نفر از قهرمانان با دوربین‌های عکاسی صف را بهم زده در جلو صف برای عکس‌برداری حاضر شدند و بدین ترتیب نظم عمومی را برهم زدند و عدم توجه مربیان و سرپرستان باعث چنین بی‌انضباطی در پیشگاه مبارك شاهانه گردید.

به‌طور کلی سرپرستان و اغلب مربیان به علت شب زنده‌داری باعث ناراحتی قهرمانان مربوطه شده بودند و این خود سبب گردیده بود که قهرمانان هم از روسای خود تعلیمات لازم را گرفته باشند. چنانچه دختری از آن‌ها دعوت به عمل می‌آورد آن دعوت را قبول می‌نمودند.

ضمناً مخارج اردوی قهرمانی و طياره و رفت و برگشت و مخارج هیئت اعزامی و قهرمانان در توکیو را که از بودجه دولت در اختیار انجمن ملی تربیت‌بدنی ایران گذارده شده و به مصرف رسیده به پیوست برای استحضار از لحاظ انجمن می‌گذراند.

رئیس میسیون هیئت اعزامی سومین بازی‌های آسیایی

سرتیپ دکتر ایزدپناه

جدول هزینه های تربیت بدنی در سال 1337 به ريال

   

پرداختی به کمیته المپيك بابت حق عضویت فدراسیون‌ها

200000

چاپ آگهی و مطبوعات مسابقه جهانی کشتی

9678

هزينه تیم بوکس به شوروی

82622

پرداختی به فدراسیون والیبال - انجام مسابقه برای اعزام تیم به توکیو

104550

پرداختی به بانك پارس برای خرید لباس گرم و پارچه لباسی

493688

پرداختی به فدراسیون شنا برای انجام مسابقات اعزام تیم به توکیو

50000

مخارج اردو به مدت ۲۵ روز برای ۱۱۰ تن ورزشکار و مربی و خرید وسائل خواب

963125

پرداختي به فدراسیون باسکتبال برای انتخاب تیم به توکیو

10000

اجرت لباس - بهای کفش و پیراهن و جوراب و دستمال و دیگر وسایل قهرمانان و سرپرستان

230140

کرایه هواپیمای هیئت اعزامی قهرمانان

7295280

پرداختی به فدراسیون بکس برای مسابقه و انتخاب تیم

103540

پرداخت برای تمبر جهت گذرنامه قهرمانان اعزامی

50375

مخارج خوراك و محل و پول جيب و عکس و فیلم‌برداری

2007746

هزینه‌های تیم کشتی فرنگی به بوداپست

146458

هزینه‌های تیم کشتی آزاد در صوفیه

94592

هزینه‌های تیم ژیمناستيك برای رفتن به مسکو

175295

هزینه‌های متفرقه

521428.20

بقیه اعتبار فوق که برای تکمیل ساختمان آبعلی باید به مصرف برسد

12558557.20

     

 

 

ارزیابی مهاجرت
: برای دریافت مشاوره درباره بازیهای آسیایی توکیو(1958) و بودجه ورزش ایران فرم زیر را تکمیل کنید
واریز هزینه و دریافت مشاوره توسط آسمونی
نظر خود را درباره «بازیهای آسیایی توکیو(1958) و بودجه ورزش ایران» در کادر زیر بنویسید :
4 + 9 = ?
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید