کد مطلب:  66185 
درج نظر
درج نظر
زمان مطالعه: 2 دقیقه
بارسلونا و فتح دوباره جام خوآن گمپر

بارسلونا و فتح دوباره جام خوآن گمپر

تیم فوتبال بارسلونا یک بار دیگر در بازی موسوم به جام خوآن گمپر برنده و این جام را از آن خود ساخت.
زمان مطالعه: 2 دقیقه

مهدی زارعی- رقابت جام خوآن گمپر، رقابتی است که همه ساله در آستانه فصل جدید لالیگا به میزبان بارسلونا در استادیوم نیوکمپ برگزار می شود و در آن بارسلونا با یک حریف دیگر تک مسابقه ای انجام می دهد که برنده آنف جام خوآن گمپر را از آن خود خواهد کرد.

در رقابت جام خوآن گمپر 2022 هم بارسلونا در برابر اونام مکزیک قرار گرفت و در رقابتی بسیار آسان با زدن چهار گل در نیمه اول، کار را عملا به پایان رساند. این گلها توسط روبرت لواندوفسکی( دقیقه 3)، پدری(5)، عثمان دمبله(10) و پدری(19) وارد دروازه حریف شد. در نیمه دوم هم اوبامیانگ(49) و فرانکی دی یونگ(84) دو گل دیگر زدند تا بارسلونا با برتری(6-0) برای چهل و پنجمین بار این جام را از آن خود سازد.

اما جام خوآن گمپر از چه زمانی متولد شد؟

Joan Gamper 1910 year.jpg

خوآن گمپر که در سال 1877 در سوییس متولد شده بود، باشگاه بارسلونا را در انتهای قرن 19 تاسیس کرد و تا 1930 زنده بود. سه دهه از مرگ او گذشت که در 1966 بارسلونا به یاد او، مسابقاتی چهارجانبه به نام وی را برگزار کرد. در اولین دوره این رقابتها بارسلونا در فینال(3-1) کلن آلمان را شکست داد و قهرمان شد و برای تعیین تیم سوم هم اندرلخت بلژیک(7-0) نانت فرانسه را در هم کوبید.

تیم بارسلونا سه دوره بعدی جام را هم از آن خود ساخت. در 1967 با برتری(2-1) مقابل اتلتیکو مادرید قهرمان شد و بوکاجونیورز آرژانتین هم(1-0) بایرن مونیخ آلمان را شکست داد و به مقام سوم دست یافت. در 1968 بارسلونا(5-4) فلامنگو برزیل را از پیش رو برداشت و قهرمان شد و اتلتیکو بیلبائو هم در دیدار رده بندی (3-1) وردربرمن آلمان را شکست داد. یک سال بعد نوبت به برتری(2-1) مقابل ساراگوسا در فینال بود و این بار اسلووان براتیسلاوا از چکسلواکی توانست(2-1) استودیانتس آرژانتین را شکست داده و سوم شود.

سرانجام در سال 1970 روند قهرمانی های بارسلونا خاتمه یافت و این بار تیم اوژپشت مجارستان در فینال (3-1) دینامو مسکو شوروری را شکست داد و قهرمان شد. بارسلونا هم با برتری(1-0) مقابل شالکه آلمان، عنوانی بهتر از سومی کسب نکرد.

این رقابتها تا سال 1996 به صورت چهارجانبه برگزار شد و عموما قهرمانی ها از آن میزبان شد. تا جایی که تنها دو بار اتفاق افتاد که تیم بارسلونا در دو سال پیاپی برنده این جام نشود. اولین بار در سالهای 1981 و 82 که تیمهای کلن آلمان و اینتترناسیونال برزیل قهرمان شدند و دومین بار طی سالهای 1993 و 94 که قهرمانی به تنریف و والنسیا رسید.

WATCH: Lewandowski's dazzling flick sets up Pedri goal for Barcelona in Joan  Gamper Trophy | Goal.com English Kuwait

از زمانی که رقابتها در 1997 به صورت دوجانبه و تک مسابقه برگزار شد، کار برای فتح جام خوآن گمپر آسان تر شده است.از 1997 تا 2004 بارسلونا همواره پیروز تک مسابقه بود و به این ترتیب رکورد 8 قهرمانی پیاپی را از آن خود ساخته است. این تیم از سال 2013 نیز همواره برنده این مسابقه بوده و به این ترتیب با قهرمانی خود در سال 2022 ده سال متوالی است که جام خوآن گمپر را در خانه نگه می دارد. بعد از بارسا با 45 قهرمانی، کلن آلمان با 2 قهرمانی، دومین تیم پرافتخار این جام محسوب می شود!

: برای دریافت مشاوره درباره بارسلونا و فتح دوباره جام خوآن گمپر فرم زیر را تکمیل کنید
واریز هزینه و دریافت مشاوره توسط آسمونی
نظر خود را درباره «بارسلونا و فتح دوباره جام خوآن گمپر» در کادر زیر بنویسید :
5 + 8 = ?
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید