
بیانیه انصراف مسعود کیمیایی از جشنواره فیلم فجر 1400
به گزارش آسمونی و به نقل از خبر آنلاین، مسعود کیمیایی که امسال با فیلم خائنکشی در جشنواره فیلم فجر شرکت کرده بود؛ در واکنش به انتخاب برخی افراد خاص در لیست داوران چهلمین جشنواره فیلم فجر یک هفته مانده به آغاز آن از شرکت در این رویداد سینمایی کنار کشید و تاکید کرد دیگر هنرمندان این اثر سینمایی، مورد قضاوت قرار خواهند گرفت.
مسعود کیمیایی در یک یادداشت رسما انصراف خود را از جشنواره فیلم فجر 1400 اعلام کرد. در متن این یادداشت چنین آمده است:
به نام خدا
درود سرزمین کهن -ایران
درود به مردم قدرندیده و هنرمندان
با احترام،
به هنرمندان و زحمتکشیدگان فیلم «خائنکشی»، با موضوع ملی شدن صنعت نفت ایران و مقوله قرضه ملی بوسیله دکتر محمد مصدق در سالهای 1330 که با مردم انجام شد، این دوست در هشتادویک سالگی برای قضاوت شدن در سینما خودم را کنار میبینم و به این خط و نوشته از قضاوت بیرون میآیم.
دیگر هنرمندان فیلم خائنکشی به جای خود میمانند.
در این سنِ بسیار زحمتکشیده، برای قضاوت شدن درباره فیلمی به مفهوم آزادی نفت، ایران، مقوله نفت، انگلیس و دکتر محمد مصدق تردید بسیار دارم.
عدالت همیشه نگران قضاوت است.
مسعود کیمیایی»
با این حال، پسر او پولاد کیمیایی هم با انتشار پستی در صفحه رسمی خود در اینستاگرام، با اشاره تلویحی به شهاب حسینی در میان هیات داوران، از حضور در چهلمین جشنواره فیلم فجر، انصراف داد.
در یادداشت منتشر شده از سوی پولاد کیمیایی در صفحه شخصی اش که اشاره تلویحی به حضور شهاب حسینی در گروه داوری این رویداد سینمایی دارد، آمده است:
وقتی حقیقت آزاد نیست، آزادی حقیقت ندارد. قضاوتهای بزرگ، کار آدمهای کوچک نیست. من پولاد کیمیایی، فرزند گیتی پاشایی و مسعود کیمیایی، بازیگر سینما و کارگردان، با افتخار انصراف خود را از شرکت در جشنواره فیلم فجر اعلام می کنم.
اما ماجرا از آن جایی شروع شد که دو سال پیش و در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر در سال 1398 و در پی یک اقدام اعتراضی از سوی مسعود کیمیایی و عدم حضور وی در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر به دلیل سرنگونی هواپیمای اوکراینی، شهاب حسینی، باززیگر و کارگردان مشهور سینمای ایران در نشست خبری فیلم شین در واکنش به عدم حضور این کارگردان اظهار نظر کرد و به عبارتی دیگر به او حمله کرد.
او در این نشست گفت:
نمیتوانم ساکت بنشینم که یک استاد پیشکسوت سینما که هر سال برخورد ناراحتکننده با آثارش شده است، امسال فیلمی میسازد که میداند نسبت به آن هم واکنش منفی نشان خواهند داد و برای همین روغن ریخته را نذر امامزاده میکند و سنگ بنایی میگذارد که نتیجه آن جز تفرقهافکنی نیست و بقیه را در آمپاس اخلاقی میگذارد. این عین بیانصافی است. چرا یک نفر باید آنقدر آدم خودخواهی باشد که ملاحظه هیچکس را نکند.
حال باید دید واکنش دبیرخانه چهلمین جشنواره فیلم فجر نسبت به این اتفاقات چه خواهد بود.
در پایان لازم به ذکر است که مسعود کیمیایی سال 1398 نیز از جشنواره فجر انصراف داده بود و فیلم خون شد بدون داوری شدن او در جشنواره شرکت داشت.