
بیماران خارجی برای پیوند سلول های بنیادی خونساز به ایران می آیند
به گزارش آسمونی و به نقل از ایرنا، دکتر امیرعلی حمیدیه، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: ارمنستان، آذربایجان، عراق، افغانستان، یمن، امارات، قطر، بحرین، سوریه و لبنان از جمله کشورهایی هستند که بیماران شان برای انجام پیوند به ایران اعزام می شوند.
وی ادامه داد: هرچند درخواست زیادی از بیماران خارجی داریم، اما به دلیل ناکافی بودن تعداد تخت های پیوند قادر به پاسخگویی اغلب درخواست ها نیستیم.
حمیدیه بیان کرد: باتوجه به محدودیت های موجود، برطرف کردن نیازهای هموطنان در اولویت اصلی قرار دارد و بعد به دنبال رفع نیازهای بیماران خارجی هستیم.
وی تاکید کرد: باتوجه به تمایل فراوان بیماران کشورهای اطراف برای انجام پیوند سلول های بنیادی خونساز در ایران، باید شرایط لازم گردشگری سلامت برای این بیماران خارجی فراهم شود.
وی ادامه داد: هرچند تعداد مراکز پیوند در کشور نسبت به سال های قبل افزایش یافته و تعدادی از استان ها دارای مراکز پیوند هستند، اما این مراکز باید افزایش پیدا کند.
حمیدیه، تعداد مراکز پیوند فعال در کشور را 18 مرکز اعلام کرد و گفت: حداقل 1200 پیوند سلول های بنیادی خونساز سالانه در این مراکز انجام می شود که این تعداد باید افزایش یابد.
لازم به ذکر است که پیوند سلول های بنیادی خونساز اولین بار در جهان توسط دکتر توماس در سال 1968 روی بیمار مبتلا به SCID (نوعی بیماری نقص ایمنی) انجام گرفت که منجر به کسب جایزه نوبل توسط این دانشمند شد.
در ایران اولین بار پیوند سلول های بنیادی خونساز در سال 1369 در دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد و در سال 1386 هم اولین بخش پیوند مستقل سلول های بنیادی خونساز رده سنی کودکان در این دانشگاه به بهره برداری رسید.